Google efter Huawei-forbud: Lad nu være med at sideloade vores software

Illustration: Android
Googles forbud mod at levere Android-programmer til kinesiske telefoner har skabt stor forvirring.

»Google må ikke arbejde sammen med Huawei om nye devices eller levere Googles apps til Huawei. Herunder Gmail, Maps, YouTube, Play Store m.fl.,« skriver Tristan Ostrowski, der er juridisk chef for Android og Google Play, på en support-blog.

I denne blog forsøger han én gang for alle at slå fast, hvad det nye forbud fra den amerikanske stat betyder for kunder rundtomkring i verden, skriver The Verge.

»Vi bliver ved med at modtage bekymrede beskeder om, hvad forbuddet betyder for nye Huawei-enheder, samt om, hvilke enheder der er påvirket,« lyder det fra Tristan Ostrowski.

Herefter fortæller han, at alle, der sidder med Huawei-enheder, som blev sendt på markedet før den 16. maj, fortsat vil modtage softwareopdateringer fra Google. For nu. Alle senere modeller er 'u-certificerede', idet Google ikke har kunnet styre, hvilke versioner af selskabets software der er blevet lagt ned på enhederne.

Sideload ikke

Google benytter samtidig lejligheden til at minde folk om risikoen ved at sideloade selskabets apps, nu da de officielle versioner ikke længere ligger på telefonerne som standard.

For sideloader man Gmail, Youtube og så videre ved at hente dem fra et uofficielt site i stedet for gennem Google Play, kan Google på ingen måde garantere, hvad det rent faktisk er for en app, der hentes ned på enhederne.

Hvis man vil tjekke, om ens enhed er certificeret, kan man gå ind på Google Play Store>Menu>Indstillinger, og her vil det fremgå, om enheden falder under 'Play Protect certification'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere