Google efter Analytics-forbud: Det er kunderne selv, der styrer data
Google Analytics fremtid i EU hænger i en tynd tråd, efter de franske og østrigske datatilsyn for nyligt erklærede statistik-værktøjet ulovligt.
Ifølge myndighederne er cookie-dataet ikke beskyttet godt nok, når den ender i USA, selvom Google har forsøgt at implementere supplerende foranstaltninger for at gøre tjenesten lovlig for EU-kunder at bruge.
Det er dog uvist, om Google har planer om nye, forbedrede sikkerhedstiltag i kølvandet på afgørelserne, der måske kan gøre tjenesten lovlig. Det afviser en dansk talsperson for tech-giganten nemlig at svare på, men sender i stedet en generel udtalelse til sagen.
Har man planer om nye supplerende foranstaltninger, nu hvor de gamle ifølge tilsynsmyndighederne ikke er tilstrækkelige til at gøre overførslerne lovlige?
»Folk ønsker og forventer, at hjemmesider på nettet er veldesignede, nemme at bruge og respekterer deres privatliv. Google Analytics hjælper udgivere med at forstå, hvor godt hjemmesiden og apps fungerer for deres besøgende. Men det sker ikke ved at identificere enkeltpersoner eller spore brugerne på tværs af internettet,« skriver en talsperson for Google Danmark til Version2 på mail og tilføjer:
»Det er således kunderne/organisationerne – ikke Google – som kontrollerer, hvilke data der indsamles, og hvordan de bruges. Google leverer derudover en række sikkerhedsforanstaltninger og ekstra ressourcer som en hjælp til at sikre bl.a. privatlivet.«
Men det er netop den række af sikkerhedsforanstaltninger, Frankrig og Østrig har vurderet ikke er gode nok.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.