Google Earth lader dig nu måle afstand og areal

27. juni 2018 kl. 13:026
Google Earth lader dig nu måle afstand og areal
Illustration: Screendump, digi.no.
Ny og nyttig funktion på plads.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google Earth har fået en ny og potentielt meget nyttig funktion, nemlig afstandsmåling. Det kan man læse på den officielle Google-blog.

Den nye funktion dukker frem som et ‘lineal-ikon’ og fungerer ved, at man simpelthen vælger et punkt på kortet og trækker en linje, som derefter løbende fortæller dig, hvor stor afstanden er. Man kan vælge nye punkter og få den totale afstand undervejs.

Måler også arealer

Ud over afstand kan du med funktionen også måle arealer. Det foregår ved at man kan tegne en linje rundt om en bygning eller et område og så ‘lukke’ formen, når man når tilbage til udgangspunktet. Så vil antallet af kvadratmeter og kvadratfod automatisk vises i et vindue på skærmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som Google selv oplyser på supporthjemmesiden, er værktøjet ikke nødvendigvis 100 procent nøjagtigt, og det tager heller ikke højdeforskelle i betragtning. Det er altså hovedsageligt luftafstand, som måles.

Ifølge Google har funktionen været en af de mest efterspurgte til Google Earth den seneste tid. Den er allerede tilgængelig i webudgaven af tjenesten i Chrome-browseren, og Android-udgaven kommer i løbet af ugen. IOS-versionen skulle komme lidt senere, men Google har endnu ikke meldt ud hvornår.

Artiklen er fra digi.no

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
28. juni 2018 kl. 09:26

Web-versionen af maps har længe kunne vise afstand og areal. Det kræver en lidt omvej hvor man først skal "oprette eget kort":

  • Klik menu ? i øverste venstre hjørne
  • Vælg Dine steder
  • Vælg Kort-fanebladet
  • Klik Opret kort
  • Tegn areal
4
27. juni 2018 kl. 15:34

Jeg ville teste om den lavede en "dum" areal udregning ud fra det flade kort på skærmen, eller om det lavede de rigtige projektioner til en kugle.

Prøv at lave en rektangel der krydser nordpolen, og man kan få et krumt timeglas frem. Omkring ækvator ser det meget pænt ud.

3
27. juni 2018 kl. 15:12

Der er Google Earth (Pro) desktop hvor 'ruler' funktionen har været i lige omkring et årti. Jeg tror man her mener at det er nyt at den nu også findes i 'browser'/'mobil' versionerne af Google Earth.

2
27. juni 2018 kl. 14:44

Jeg studsede også over - jeg syntes at kunne huske at det har eksisteret i ret lang tid efterhånden

1
27. juni 2018 kl. 13:55

Har brugt linealen i mange år efterhånden....