Google dropper redesign af iGoogle og giver tjenesten dødsstødet i stedet

Brugerne af Googles startside iGoogle har indtil for nylig set en besked om, at tjenesten ville skifte til et nyt design. Nu får de i stedet besked om, at tjenesten lukker næste år.

Buzz, Wave og Labs er allerede aflivet, og nu får Googles særlige brugertilpasse startside iGoogle også dødsstødet fra internetmarkedsføringsfirmaet.

Brugere, som var logget på med deres Google-konto, kunne på tværs af pc'er og browsere benytte iGoogle til at få vist en særligt tilpasset startskærm med eksempelvis nyhedsfeeds.

Indtil for nylig blev brugerne mødt med en besked om, at iGoogle snart ville skifte udseende. Den besked har Google nu erstattet af en ny meddelelse om, at tjenesten lukker den 1. november 2013.

Mobiludgaven lukker allerede ved udgangen af juli.

Læs også: Google giver dødsstødet til flere fejlsatsninger

Google har gennem de seneste par år ryddet kraftigt op i den skov af tjenester og applikationer, som selskabet har lanceret og i stedet fokuseret mere på Chrome-browseren og Android-styresystemet.

Som alternativ til iGoogle foreslår Google da også eksempelvis widgets til Android-telefoner og udvidelser til netop Chrome-browseren. Det er dermed også et indirekte forsøg på at skubbe brugere over på Chrome, hvis de tidligere har været eksempelvis Firefox-brugere og benyttet iGoogle.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Ib Erik Söderblom

Jeg har syv (7!) sider med kategoriserede feeds på min iGoogle, så ganske forståeligt er jeg meget lidt begejstret for Googles tiltag.
Endnu mindre, hvis Google oven i købet forsøger Microsoft-tricket med, at tvinge brugerne over på en specifik browser/platform.
Men måske meget smart, at forlade Google, inden jeg lader dem male mig endnu mere ind i det hjørne de måtte have valgt til mig...

 • 5
 • 0
Ove Andersen

Jep, sidder i samme situation. Har også selv (tilfældigvis) 7 kategoriserede sider med feeds, hvor man nemt lige får et overblik over hvad der sker.

Ved ikke lige hvad jeg vil skifte til, men tror ikke jeg gider bruge min telefon i stedet, eller Chrome, som Google foreslår, for at få et overblik over hvad der sker..

 • 3
 • 0
Flemming Hansen

Jeg udviklede selv en bookmark manager for snart 9 år siden som stadig kører i bedste velgående selvom koden er ved at være lidt aldrende. Manglende tid og tjenester som bla iGoogle gjorde at jeg ikke brugte mere energi på at videreudvikle det, men det er måske tid til at overveje om jeg skal relancere koden og udbygge funktionaliteten :-)

 • 0
 • 0
Karin Fasterholdt

dårlig nyhed - har været så glad for min iGoogle, fordi det var så praktisk at have det hele samlet og det samme lige gyldigt om det var fra den ene eller anden browser - hvilket er praktisk når vi skal bruge explorer på arbejde, så det ærger mig virkelig.

 • 0
 • 0
Erik Hansen

Jeg har også i mange år været glad for iGoogle, og er meget ærgerlig over at den bare fjernes. Jeg er gået over til Yahoo Danmark, hvor man kan designe sin startside med alle de nyheder og lignende man ønsker.
Der er heldigvis andre muligheder end Google :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize