Google dropper 'Luk alle andre faner' i Chrome

27. august 2019 kl. 13:245
Google dropper 'Luk alle andre faner' i Chrome
Illustration: Google.
Flere menupunkter er på vej ud af kontekst-menuen for faner i Googles Chrome-browser.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nogle nyheder er større end andre. Og ofte er en nyhed, der er lille for nogle, stor for andre. Sådan er det nok også med denne fortælling.

Flere punkter lader til at være på vej ud af kontekst-menuen, der dukker op, når brugeren - typisk - højreklikker med musen på et faneblad i Chrome. Blandt andet lader punktet, der i den engelsksprogede udgave hedder 'Close other tabs', til at være på vej ud. I den dansksprogede version, Version2 har kigget på, hedder punktet 'Luk alle andre faner'.

Det har BleepingComputer opdaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mediet henviser i den forbindelse til en gammel diskussion blandt browser-udviklere hos Chromium - open source-projektet, der danner grund for Chrome. Diskussionen handler om at rydde op i kontekst-menuen i forhold til punkter, der alligevel ikke bliver brugt i tilstrækkeligt omfang.

BleepingComputer kan fortælle, at flere menupunkter med Chrome 78 Canary build nu er væk. Det drejer sig om 'New tab', 'Close other tabs', 'Reopen closed tab' og 'Bookmark all tabs'. Canary er en eksperimentel udgave af Chrome, der giver et praj om, hvad brugere af den almindelige udgave af browseren kan vente sig.

Som en workaround til det med at lukke alle andre faner anbefaler Google ifølge BleepingComputer brugere, der gerne vil lukke en masse tabs, at bruge shift+click eller ctrl+click og så alt+w.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
28. august 2019 kl. 11:19

Kan ikke helt finde berettigelsen i din kommentar. Hvorfor mener du, at et site med IT nyheder, IKKE skal skrive om den mest brugte browser?

Hvad gør at du mener det er spyware?

2
27. august 2019 kl. 18:51

Jeg bruger disse menupunkter hele tiden og det vil være trist hvis de forsvinder. Men i så fald er der sikkert en udvidelse der kan få funktionen tilbage.

Men i øvrigt: selv om nogle brugere ikke benytter disse menupunkter, kan jeg ikke forestille mig at de generer dem. De fleste bruger nok slet ikke at højreklikke på fanerne alligevel, så det er vel hip som hap om der er nogle få menupunkter ekstra.

1
27. august 2019 kl. 14:33

Stop så med at reklamere for den browser med indbygget spyware.