Google dropper Key Lime Pie - Android 4.4 bliver en knasende KitKat

Illustration: Android Logo
Google har offentliggjort navnet på den næste version af Android, der bliver opkaldt efter chokoladebaren KitKat. Det er første gang, et stort operativsystem tager navn efter et ophavsretsbeskyttet brand.

I stil med tidligere udgaver har den kommende opdatering til styresystemet Android fået sig et ‘sødt’ kælenavn. Det nye navn, KitKat, skiller sig dog ud ved at være første gang, tilnavnet er et ophavsretsbeskyttet brand. Det skriver TheVerge.

Navnet KitKat er ejet af chokolade-giganten Nestlé, der producerer den populære chokoladebar. Aftalen mellem Nestlé og Google har ikke involveret penge, men til gengæld et tæt markedsføringssamarbejde.

50 millioner KitKat-barer i 19 lande vil inden for kort tid være prydet med Androids velkendte grønne robot på indpakningen, samt give muligheden for sliksultne KiKat-spisere at vinde en Google Nexus 7 tablet eller gavekort til Google Play.

Med tidligere navne som ‘Gingerbread’, ‘Honeycomb’ og senest ‘Jelly Bean’ har Google haft tradition for at opkalde Android-versioner efter søde sager med den begrundelse, at smartphones og tablets forsøder livet.

Kodenavnet for den ventede opdatering har indtil nu været ‘Key Lime Pie’, men er angiveligt blevet ændret, da holdet bag indså, at meget få mennesker kunne relatere til smagen af desserten. KitKat derimod skulle angiveligt være Androids tekniske chefs, Hiroshi Lockheimer, yndlingssnack.

Med den stort opslåede navneændring følger der dog ikke mange substantielle oplysninger, om hvad Android 4.4 kan tilbyde, eller hvornår opdateringen vil være tilgængelig.

Se markedsføringsvideoen af Kitkat 4.4 nedenfor, der vist om noget er en kærlig hilsen til et andet it-firma, hvis navn (også) associerer til noget spiseligt

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Thue Kristensen

Men så vidt jeg ved er Jelly Bean også et registreret varemærke.

At dømme ud fra https://en.wikipedia.org/wiki/Jelly_Bean , så er "jelly bean" ikke et aktivt varemærke.

Jeg lavede også et hurtigt opslag på "jelly bean" http://tess2.uspto.gov/bin/gate.exe?f=searchss&state=4805:mtz5dp.1.1 . Mens der er masser af varemærker på "jelly bean" som dækker for eksempel alkoholiske drikke, så kunne jeg ikke finde noget aktivt trademark på slik. Varemærket er nok blevet generisk.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere