Google dropper Java-konference

Java-verdens toppunkt, konferencen Javaone, har fået pludseligt afbud fra Google. Det gør ondt på en af Java-verdenens kanoner.

Google har meldt afbud til årets Javaone-konference, som er en af Java-miljøets største begivenheder med 10.000 til 20.000 gæster. Det skyldes Oracles patentsag i mod firmaet.

»Vi ville ønske at vi kunne være til konferencen, men Oracles nylige sagsanlæg mod Google og open source har gjort det umuligt for os frit at dele vores tanker om Java og om open source i almindelighed. Det er en smertefuld indsigt for os, da vi har deltaget i samtlige Javaone-konferencer siden 2004, og jeg har personligt været taler på alle på nær den første i 1996,« siger Joshua Bloch fra Google til Infoworld.

Han var tidligere ansat i Sun og var styrmand for Java fra version 1.3 til 1.5. I dag leder han Googles kontor for open source.

**Læs også: **Dansker-patent i Oracles bredside mod Google

»Som mange af jer ser vi hvert år fremad mod workshops, konferencer og begivenheder som har at gøre med open source software. I vores øjne er det blandt de bedste måder som vil kan deltage i miljøet, ved at dele vores oplevelser og lære fra jeres. Så vi er kede af at meddele, at vi ikke er i stand til at være til stede på Javaone i år,« forsætter Joshua Bloch.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Martin Bøgelund

Kan det være tilsigtet fra Oracles side?

Forsøger Oracle at skræmme virksomheder fra at bruge Java? Vil de lukke Java ned? Eller mishandle det så meget, at IBM, Google, SAP, eller andre vil købe det fri af Oracles kløer?

Jeg ved ikke hvor Java passer ind i Oracles teknologi-stak - jeg ved til gengæld at Oracles ERP-konkurrent SAP har indlemmet Java i deres stak (omend i begrænset omfang).

Jeg tror at Oracle helst er fri for bøvlet med Java. Nogen der ved noget mere?

  • 0
  • 0
#4 Michael Rasmussen

Det lader ikke til, at du har den store kendskab til Oracle?;-)

Oracle nye flagskib hedder Fusion, og er et modelleringsframework til at bygge applikationer ovenpå en database.

Fusion har følgende hovedkomponenter: (Sun Solaris og Redhat 5 (Oracle unbreakable linux)) Oracle database 11g - persistenslag Oracle weblogic server (tidligere Bea) - applikationsserver J2EE 5 Oracle Application Development Framework (Oracle ADF) - business logik og view

For weblogic og ADF gælder, at det er 100% udviklet i Java, og ADF er et framework, der udelukkende findes til Java.

Java er altså en strategisk komponent i Oracles software stak, hvorfor jeg næppe kan forestille mig at den sælges fra, næsten lige gyldigt hvor stor en pose penge de bliver tilbudt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere