Google dropper brillerne - indtil de relancerer dem

Brillerne, som en kort overgang var enormt hypede, bliver fra næste uge ikke længere solgt af Google. Men søgekoncernen vil ikke endegyldigt begrave dem.

Google stopper salget af Google Glasses, men firmaet fortæller, at brillerne ikke er døde endnu. Det skriver BBC News.

Google forklarer, at de fortsat er engagerede i brillerne, at de igen vil lancere dem som et forbrugerprodukt, men at de vil stoppe med at producere Glass i den nuværende form.

I stedet vil de fokusere på, hvad de kalder fremtidige versioner af Glass, hvor arbejdet skal udføres af en anden Google-division end tidligere. Det betyder, at det udforskende program, som søgekoncernen hidtil har kørt, bliver overført til en anden del af Google.

Fra næste uge vil Google stoppe med at tage mod bestillinger af produktet, men de vil fortsætte med at supporte de firmaer, som benytter sig af Google Glass.

Google Glass flytter dermed ud af Google X-divisionen, hvorefter teamet vil komme ind under Tony Fadell, øverste chef for Nest, som blev købt af Google sidste år, og som beskæftiger sig med hjemmeautomatik.

Tony Fadell fortæller, at projektet hidtil har givet en masse læring om, hvad der er vigtigt for forbrugere og virksomheder. Google fortæller, at de er engagerede i at arbejde på produktet i fremtiden, men at de ikke kan give nogen tidsramme for, hvornår de vil udsende en ny version af Glass.

Brillerne blev i første omgang lanceret under stor opmærksomhed og med mange glade forbrugere. Men efterhånden blev tonerne omkring brillerne lidt anderledes. Forbrugerne klagede over, at brillerne ikke udviklede sig på den måde, de var blevet lovet. Og så var der klager over forstyrrelser af privatlivets fred, som brillerne mentes at kunne forstyrre. Blandt andet derfor blev de forbudt at have på på flere barer og lignende.

Læs også: Google Glass flopper: Er for "Glassholes"

Andre firmaer har også lanceret brille-wearables i forskellige udgaver, men der er fortsat ikke nogen af dem, der har formået at slå stort igennem,

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere