Google og Dropbox tilslutter sig Privacy Shield efter vellykket selvcertificering

Google og Dropbox har sluttet sig til Microsoft på listen over virksomheder, der mener at overholde den nye Privacy Shield-aftale.

It-giganterne står i disse dage i kø for at blive certificeret under EU og USA’s nye datapagt Privacy Shield.

Senest er både Google og Dropbox blevet indlemmet i programmet, der nu tæller tæt på 300 ansøgninger.

Det skriver The Register.

Læs også: Privacy Shield dækker nu 200 virksomheder

Siden den 1. august har det været muligt for virksomheder at skrive sig op til Privacy Shield, der ligesom forgængeren i Safe Harbour tillader virksomheder at sende data over Atlanten, hvis en række datasikkerhedskrav og brugerrettigheder overholdes.

Om kravene overholdes, og rettighederne respekteres, afgøres af virksomhederne selv, da Privacy Shield indtil videre bygger på 100 procent selvcertificering.

Læs også: EU og USA’s nye datapagt er officielt vedtaget

Microsoft dukkede op på listen allerede i august. Amazon har annonceret, at processen var i gang, men er tilsyneladende ikke i mål endnu. Hvis registreringen fortsætter i nuværende tempo, vil der formentlig gå en rum tid, før Privacy Shield dækker alle 5.500 organisationer, der havde skrevet sig på til Safe Harbour, før ordningen som bekendt blev erklæret ugyldig af EU-domstolen.

Tidligere på året fastslog EU’s databeskyttelsesgruppe - Article 29 Working Party - at der stadig var aspekter af Privacy Shield, som gav organisationen anledning til forbehold. Gruppen vil dog give ordningen friløb i et år, før eventuelle svagheder skal testes i retten.

Læs også: EU's databeskyttelsesmyndigheder: Vi giver amerikanerne ét år til at bevise deres værd som databeskytter

Helt så længe behøver der dog ikke at gå - Hamborgs databeskyttelsesmyndighed har oplyst, at man overvejer at udfordre aftalen juridisk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Rune Jensen

Igen et eksempel på "effektiviteten" af EU Kalifatet. Tidsforbruget har ganske givet været massivt og pengesummerne enorme (som altid med EU), med analyserapporter på tusinder af sider, for derefter at smide det hele ud og give firmaerne lov til at selvregulere.

Vor herre bevares.

  • 4
  • 4
Peter Hansen

Igen et eksempel på "effektiviteten" af EU Kalifatet. Tidsforbruget har ganske givet været massivt og pengesummerne enorme (som altid med EU), med analyserapporter på tusinder af sider, for derefter at smide det hele ud og give firmaerne lov til at selvregulere.

Du aner tydeligvis ikke, hvad du snakker om.

Til at begynde med kunne du jo prøve at google Max Schrems.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere