Google Drev får hemmelig, pilfinger-beskyttet mappe til udviklere

En særlig datamappe til apps i Google Drev skal forhindre, at brugerne ved et uheld sletter konfigurationsfiler og andre vigtige data.

Google lancerer nu en særlig type mappe, der kan beskytte vigtige app-data fra brugere med ustyrlige pilfingre.

Det kan ifølge Google være guld værd for de udviklere, som skriver web- eller mobilapps, der bruger lagertjenesten Google Drev til at lagre data.

»For at køre flydende, kan din app afhænge af data, den gemmer i Drive (Google Drev, red.). Men engang imellem sker det, at brugere ved et uheld flytter eller sletter den fil eller mappe, som din app kræver for at fungere,« skriver Google i et blogindlæg.

Løsningen er en app data folder, som er en særlig type mappe i lagertjenesten Google Drev, der kun kan tilgås af appen selv.

»App-mappens indhold er skjult for brugeren og andre apps, og det gør den idéel til at lagre konfigurationsfiler, tilstandsdata for appen og andre filer, som brugeren ikke skal kunne røre ved,« forklarer Google.

Du kan læse mere i blogindlægget fra Google.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Tore Green

Hvis dette bakkes op af en mulighed for at en app ikke kan tilgå andet end sin app folder vil det være fint!

I dag beder apps typisk om tilladelse til generel læse/skrive-adgang til telefonens hukommelse blot for at kunne gemme sine egne data.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere