Google dømt til at betale millioner til endnu en patenttrold

Illustration:
En mindre amerikansk virksomhed købte i 2011 to patenter fra den gamle søgemaskine Lycos.com og brugte dem til at sagsøge Google. En dommer har nu dømt internet-giganten til at betale 1,3 procent af hele sin AdWords-omsætning.

Amerikanske patenttrolde lever stadig i bedste velgående, selvom debatten om de kontroversielle virksomheder raser i Washington i øjeblikket. Den lille amerikanske virksomhed Vringo står til at blive mangemillionær efter en retssag mod giganten Google, der faldt ud til Vringos fordel. Det skriver ArsTechnica.

Læs også: Opfindsom patenttrold trækker den amerikanske regering i retten

Omdrejningspunktet for striden var to patenter fra en gammel søgemaskine (Lycos.com), som Vringo købte tilbage i 2011, der ifølge den lille virksomhed, bliver krænket af teknologien bag Googles AdWord-system.

Det har en amerikansk dommer givet Vringo medhold i, og Google er blevet dømt til at betale såkaldte royalties på 1,36 procent af deres totale omsætning på AdWords-forretningen, der er blandt Googles største indtægtskilder overhovedet.

Læs også: Amerikansk webshop taber kampen mod patenttrold

Patenterne beskriver et system, der sorterer og rangerer de forskellige annoncer, så brugeren får præsenteret den mest relevante reklame. Patenterne udløber i 2016 og Google er ifølge dommen forpligtet til at betale royalties med tilbagevirkende kraft fra 2012.

Google har dog valgt at appellere dommen, og da der er tale om en potentiel erstatning i milliard-dollar klassen, forventes det, at internet-giganten vil tage appel-sagen så langt, som det er muligt i det amerikanske retssystem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere