Google Docs dropper Microsoft Office-formater

Fra den 1. oktober vil man i Google Docs ikke længere kunne downloade dokumenter i de gamle 97-2003 Office-formater doc, xls og ppt. Kan blive problem hos virksomheder med gamle Office-pakker.

Den 1. oktober afskærer Google deres brugere af Google Docs fra at downloade dokumenter i de ældre Microsoft Office-formater med forkortelserne doc, xls og ppt, der hører til Word, Excel og Power Point, som rigtig mange virksomheder og privatpersoner bruger og kender. Det skriver Google i et supportsvar.

Som det ser ud i dag, giver Google Apps mulighed for at eksportere dokumenter i de nyere Office-formater docx, xlsx og pptx - og der vil fortsat være støtte til formaterne ODT og RTF til dokumenter, ODS og CSV til regneark, SVG, PNG, JPEG til præsentationer, samt PDF, TXT og HTML. Og det vil med al sandsynlighed også fortsat gælde Google Docs.

Men omlægningen betyder, at virksomheder, der sidder med en ældre office-pakke, får problemer med at integrere deres dokumentdeling med Google Apps.

En talsmand fra Google pointerer dog over for Thenextweb.com, at Microsoft tilbyder en gratis Compatibility Pack til Office 2000, Office XP og Office 2003. Hvis man har denne pakke, vil man være i stand til at åbne, redigere og gemme filer ved hjælp af x-filformater i nyere versioner af Word, Excel og PowerPoint.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere