Google DeepMind AI finder vej gennem labyrinter – uden at snyde

Googles kunstige intelligens kan spille både arkadespil og Go – nu kaster den sig over 3D-actionspil

For blot et par uger siden havde Googles kunstige intelligens DeepMind held med at vinde over en professionel Go-spiller. Den næste udfordring kunne meget vel blive klassiske actionspil, som for eksempel Doom, der udspiller sig i 3D-labyrinter.

Holdet bag DeepMind har arbejdet med at få den kunstige intelligens til at bevæge sig omkring i en digital 3D-labyrint – vel at mærke uden at snyde. Computeren har således ikke adgang til den digitale verdens underliggende kode, men skal ligesom et menneske bevæge sig omkring udelukkende ved at kigge på omgivelserne. Det skriver websiden Newscientist.com.

Læs også: Gennembrud inden for digital intuition: Google-program slår europamesteren i brætspillet Go

Metoden bygger videre på det arbejde, som sidste år gjorde DeepMind i stand til at spille en lang række klassiske arkadespil. Der benyttes fortsat en kombination af to typer maskinlæring – ‘deep learning’ og ‘reinforcement learning’.

Men holdet har samtidig udviklet en ny teknik de kalder ’asynchronous reinforcement learning’, hvilket gør den kunstige intelligens i stand til parallelt at vurdere flere mulige udfald og vælge den bedste vej frem. Og da 3D-labyrinten er ny hver gang, skal maskinen være i stand til at udforme en generel strategi for at udforske de digitale omgivelser.

Den nuværende labyrint, som den kunstige intelligens bevæger sig omkring i, er dog af den fredelige type – her gælder det for maskinen om at finde portaler og æbler samt at score så mange point på 60 sekunder som muligt. Du kan se DeepMind tur i labyrinten herunder.

Læs også: Sådan lærte Google-algoritme sig selv at spille arkadespil

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Richard Foersom

Finde vej rundt i / ud af en labyrint kunne man få et computer applikation til at gøre siden ruder-konges tid (>30 år siden). Det er blot et søgetræ og så prøve alle forgreninger igennem.

Det eneste specielle i videoen er at den kan "se" labyrinten udfra 3D billede.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017