Google Danmark får ny chef: Danmark »har en fantastisk digital parathed og appetit på forandring«

10. august 2022 kl. 10:153
Google
Illustration: Outreach Pete/Wikimedia Commons.
Google Danmarks 140 ansatte får fra 5. september Bianca Bruhn som ny chef.
Artiklen er ældre end 30 dage

Bianca Bruhn bliver 5. september ny chef for Google Danmark, der har 140 ansatte.

Det skriver Ritzau på baggrund af en pressemeddelelse fra Google.

Læs også: »Vidtrækkende« nedbrud rammer det britiske sundhedssystem efter cyberangreb

»Danmark er et digitalt foregangsland, hvor den enkelte dansker, private virksomheder og den offentlige sektor har en fantastisk digital parathed og appetit på forandring,« siger Bianca Bruhn i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun er 46 år og kommer fra en stilling som direktør for EU og Storbritannien i analysevirksomheden Yougov. 

Bianca Bruhn afløser Malou Aamund, der har haft jobbet i seks år.

Bianca Bruhn
Bianca Bruhn er ny direktør for Google Danmark og tager over på poster efter Malou Aamund. Illustration: PR-Foto / Google.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. august 2022 kl. 15:33

Helt ærligt, så kunne jeg allerede på overskriften se, at hun egentlig blot mener:

"Danmark er dejlig ukritisk og stoler på alt! De elsker os, siger pænt ja-tak uden at stille spørgsmål, og vil stadig have mere af os!"

Ved ikke om vi virkelig er så meget mere udviklet end så mange andre lande... blind tillid bliver kun toppet af naivitet og ignorance. Ansvar er det eneste, der virkelig er i bevægelse, så meget som det flyttes rundt på.

Ja, vi har parathed og appetit til at bevæge os ind i fremtiden. Ingen tvivl at vi gerne vil hjælpes ad af teknologi. Men vi mangler kritisk sans, og har ingen tålmodighed, hvilket er en sårbarhed. Vi kan ikke fra en dag til den anden gå fra år 1995 til år 2040, men bør teste og langsom rulle ud, jo mere kritisk det er. Men nej, vi vil gerne have alt det nye, gerne i går.

Ja, Norden bryster sig at være tillidsfuld, og at tillid skaber vækst, osv. Men vækst er ikke lig med positiv fremskridt, og tillid skaber også negative aspekter, som fx sårbarheder som kan udnyttes af folk, man ikke bør have tillid til. Selvom jeg ikke er leninist, så vil jeg mene Lenin havde ret, da han sagde: Tillid er godt, kontrol er bedre.

Det betyder jo ikke vi ikke kan have tillid til teknologi, leverandører, staten, osv. Men ikke hvor vi er nu, hvor alle og alt prøver at udnytte os, for der er alt for mange fejl og mangler i IT, og hvor vi er alt for ivrige for at bruge det nyeste nye... nytnytnyt. Indtil vi ikke har ændret vores uansvarlige overvågningskapitalistiske kultur og lærer at være kritisk før vi har tillid, skal vi nok altid være på dupperne og nægte at stole på noget som helst. Tillid skal fortjenes!

Microsoft burde være meget mere fokuseret på at gøre sig fortjent til vores tillid. I stedet giver Brad Smith tomme forhåbninger om løsninger på transatlantiske dataoverførsler og brug af bigtech i EU, og lover guld og grønne skove, som altsammen ikke afhjælper noget af de juridiske problemer alligevel...

Ser man "The Social Dilemma", så frygter man ærlig talt at man bor i Danmark. Der er jo ingen sikkerheder mod BigTech længere...er der?! (Udover EU-regulering... bemærk jeg ikke siger "den danske retsstat", som vi alle savner lidt herhjemme)

Så ja, tillykke Bianca Bruhn, men vi ved nok allerede, hvilken retning du kommer til at gå... men du er da velkommen til at overraske og modbevise os!

2
10. august 2022 kl. 11:52

Kan vi da ikke blive fri for det bullshit-bingo fra slavepiskerne i tech-toppen, inkl. regeringen og en stor del af Folketinget, som ikke kan se ud over egen næse. Læs Per Arnoldis nødråb:

"Men de digitale udfordringer er en tilbagevendende hovedpine for ham og hans hustru. Seneste frustration er hans årlige ansøgning til værkfremstilling fra Statens Kunstfond. »Det første, der står er: »Vi har fået en ny portal«. Så bliver jeg så rasende, fordi jeg ved ikke, hvad den portal er. Jeg kender Auguste Rodins ’Porte til helvede’ (værk påbegyndt i 1880, red.), men jeg kender ikke til nogen portal, og jeg kan ikke finde ud af det. Det næste, der sker, er så, at jeg må ringe til mit barnebarn for at hjælp. Men nu rejser mit barnebarn så til Canada for at studere. Fortabt er jeg. Der er ingen, der får lov til at leve et alternativt liv til de maskiner. Ægteskabelige kriser opstår ved, at man reagerer forskelligt, og Christiane bliver så ulykkelig, og jeg bliver så rasende og smider med tingene. Det er ikke befordrende for ens liv«, siger Per Arnoldi med reference til sin mangeårige hustru, skuespillerinden Christiane Rohde."

"Interviewet med politikeren er led i Politikens artikelserie om de 20-25 procent af befolkningen – den digitale underklasse – som har problemer med digitaliseringen af velfærdsstaten og risikerer tab af rettigheder og værdighed. Avisen er blevet bestormet af henvendelser fra frustrerede borgere, der i vrimlen af logins, apps, kodeord og selvbetjeningsløsninger føler sig udstødt fra det velfærdssamfund, de selv har finansieret. "Når jeg har påpeget de negative konsekvenser, er jeg blevet betragtet som en unødig kritisk, lidt nederen person, der står i vejen for fremskridtet" Lisbeth Bech-Nielsen, it-ordfører, SF SF’s it-ordfører sagde i interviewet, at de folkevalgte med deres konstante passivitet har svigtet borgerne totalt. Der har aldrig været et digitaliseringsudvalg, hvor Folketingets it-ordførere kan drøfte problemer eller løsninger, og hverken den nuværende eller tidligere regeringer har haft en minister med digitalisering som sit centrale ansvarsområde. Det har i meget lang tid været politikforladt område, sagde Lisbeth Bech-Nielsen: »Selverkendelsen rækker ikke til at se på, hvordan vi i vores offentlige systemer behandler folks data eller sikrer, at det offentlige er tilgængeligt for alle. Når jeg har påpeget de negative konsekvenser, er jeg blevet betragtet som en unødig kritisk, lidt nederen person, der står i vejen for fremskridtet. Så er man en maskinstormer og sølvpapirshat, der ikke forstår alle gevinsterne ved digitaliseringen«. "..."Politiken har siden slutningen af juni forgæves forsøgt at få kommentarer fra den socialdemokratiske regering til, at op mod en million danskere over 15 år bakser med digitaliseringen og som konsekvens risikerer at miste ydelser, rettigheder, anseelse og værdighed. Hvad agter regeringen at gøre, og hvad siger den til de løsningsforslag, som eksperter og andre partier har lagt frem? »Hvis socialdemokraterne skal have en chance ved næste valg, skal de rette op på den kyniske it-dødsrute, de – formentlig uforvarende, uvidende og u-analyserende – har sat kurs mod«"https://politiken.dk/indland/art8910023/Per-Arnoldi-har-tegnet-et-opr%C3%A5b-Fortabt-er-jeg-i-digitaliseringens-umenneskelighed

Hvorfor f.... finder vi os i det?

UD!!!! med Google - og de andre digislavepiskere og BigTech-herremænd/folk.

1
10. august 2022 kl. 11:27

"»Danmark er et digitalt foregangsland, hvor den enkelte dansker, private virksomheder og den offentlige sektor har en fantastisk digital parathed og appetit på forandring,« "

Ja - Gud bedre det...

Det gælder i hvert fald beslutningstagerne (BigTechs nyttige idioter), som jo så er revnende ligeglade med den menige borger.

Får damen mon en ministerpost? For Microsoft har jo fået formandsposten i Digitaliseringsrådet, og man kan jo ikke gøre forskel på folk.

Nå, Wammen har helt glemt, at han faktisk har en befolkning, som har valgt ham, så han er gået under jorden, og nægter at tale med andre end sit BigTech-bagland (tænker jeg). Det kan også være, at han er gået helt under jorden, og slet ikke taler med nogen, for udtalelsen fra Google-damen er i mine øjne dybt ydmygende for Danmark - ikke noget at være stolte af, tvært imod. "Die Dumme Dähnen"....