Google Chrome vil markere alle HTTP-sider som usikre i inkognito-tilstand

For at presse internettet i retning af HTTPS lancerer Chrome snart nye advarsler til brugerne.

Fra oktober i år vil HTTP-hjemmesider med udfyldningsformularer og samtlige HTTP-sider besøgt i inkognito-tilstand resultere i en advarsel til brugerne, skriver VentureBeat.

Google tog første skridt i retning mod at diskriminere mod ikke-HTTPS sider i Chrome version 56 i januar 2017. Det betyder, at browserbrugere i dag bliver advaret mod HTTP-sider, hvis de bliver bedt om at udfylde adgangskode eller kreditkortoplysninger. Nu er næste fase annonceret.

Læs også: Datatilsynet afviser anmeldelse af manglende HTTPS på læge-hjemmeside - er det et problem?

»Når du loader en hjemmeside over HTTP, kan andre på netværket kigge med på eller modificere siden, før den bliver sendt til dig,« argumenterer Google i en officiel udtalelse.

»Undersøgelser har vist, at brugere ikke ser manglen på ’sikker’-ikonet som en advarsel, men også, at brugere bliver blinde over for advarsler, der opstår for hyppigt.«

Brugere, der anvender inkognito-tilstand, har ifølge Google en højere forventning til beskyttelsen af deres private oplysninger. Derfor skal de have flere advarsler, men ved en endnu senere opdatering lover Google, at Chrome-browseren altid vil advare mod ikke-HTTPS-sider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere