Google Chrome går 64 bit på Windows og bliver 25 procent hurtigere

Googles browser kommer nu i en 64 bit-version til Windows, og det giver ifølge Google færre nedbrud og større sikkerhed.

Google er nu klar med testudgaver af Chrome-browseren i 64 bit til Windows 7 og nyere. Det skriver Google på Chromium-bloggen.

Det kræver en 64 bit-udgave af Windows, men det er efterhånden også standard for Windows-installationer, og derfor vil Google nu udnytte mulighederne i 64 bit-software og den underliggende hardware.

Netop hardwaren giver mulighed for at udnytte 64 bit i de nyeste processorer til at sende flere instruktioner på kortere tid gennem processoren takket være de nye instruktionssæt i x64-arkitekturen. Ifølge Google giver det i gennemsnit en hastighedsforbedring på 25 procent.

64 bit giver også mulighed for at udnytte de sikkerhedsfunktioner, der findes i 64 bit-styresystemer, som er bedre beskyttet mod flere af de teknikker, som kan bruges til at udnytte sikkerhedshuller.

Ifølge Google giver 64 bit-udgaverne også større stabilitet i Chrome-browseren med færre nedbrud, som i visse tilfælde kan være næsten halveret i forhold til 32 bit-udgaven.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Jesper Poulsen

Kan du uddybe det?

Det er fuldstændigt klistret ind i Google og alle deres ubehageligheder. Den fylder usandsynligt meget på harddisken - mere end man burde kunne forvente af en webbrowser. Det er årsagerne til at den ikke er at finde på mine virtuelle maskiner. Der anvendes Firefox eller Opera. De virker. Hver gang. Let og elegant.

Hvad udvidelser angår er Chrome langt bagefter Firefox. Der findes ikke noget til Chrome der er bedre end det tilsvarende til Firefox.

  • 3
  • 5
Log ind eller Opret konto for at kommentere