Google Chrome er langt den mest populære browser

Med over dobbelt så mange brugere som andenpladsen er Google Chrome absolut den mest populære browser ifølge en opgørelse fra de amerikanske myndigheder.

En ny opgørelse maner al tvivl til jorden: Google Chrome er den foretrukne webbrowser. I hvert fald i USA.

Det er en undersøgelse foretaget af de amerikanske myndigheders Digital Analytics Program (DAP), som giver resultatet.

Læs også: Internet Explorer taber nu også virksomhederne til Chrome

Undersøgelsen tager udgangspunkt i besøg på myndighedsejede hjemmesider over de seneste 90 dage, og her har hele 43,1 pct. klikket sig ind via Chrome. Det skriver ZD Net.

På andenpladsen kommer - måske lidt overraskende - Safari, som er blevet benyttet af 21,9 pct., mens Internet Explorer står for 20,1 pct. af trafikken.

I alt er der registreret over to milliarder besøgt fordelt over de 90 dage, undersøgelsen har stået på. Heraf er 12,8 pct. af trafikken kommet fra udlandet.

Læs også: Ny komprimeringsalgoritme gør Chrome-browseren endnu hurtigere

Grunden til, at Safari sniger sig ind på andenpladsen, skriver ZD Net, skyldes højst sandsynligt trafikken genereret fra smartphones (19,1 pct.), hvor Safari er standardbrowser på samtlige iPhones.

Efter tredjepladsen Internet Explorer, som i øvrigt spænder fra IE 6 til IE 11 i denne undersøgelse, kommer Firefox med 8,2 pct, mens Microsofts nye Edge-browser kun står for 2,5 pct. af trafikken.

Læs også: Edge-browseren får indbygget reklameblokering

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Brian Hansen

Bruger jeg faktisk Opera lige pt. Efter de er skiftet til samme indmad som Chrome, minder den mig om de tidlige dage hvor Chrome ikke var så bloated som den er nu. Addons fra Chrome virker også, så der er rig mulighed for at skrue i den. Den indbyggede adblocker lader også til at være hurtigere end ABP.

Min Surface hænger dog fortsat fast på IE og Edge, da det er de eneste to browsere der virker godt med touch. Samtlige andre browsere lagger og sejler rundt. Hvor svært kan det være at få en flydende touch oplevelse på Windows? :'(

  • 1
  • 0
Rune Jensen

Opera bliver ikke rigtigt udviklet på til Linux, så derfor kan jeg ikke rigtigt bruge den.

Ville gerne bruge kun Firefox, men efter at chrome har fået smooth scroll, er der kun et par extentions, som holder mig til Firefox. Chrome føles hurtigere end FF, derfor åbner jeg den automatisk til surf.

Det er helt klart dog, at chrome skal have modspil. Jeg kan godt huske, hvordan IE6-successen gav 6-8 års efterfølgende totalt dødvande i udviklingen.

Det ønsker jeg ikke igen. Derfor også godt at se, nogen bruger noget andet end chrome og er tilfredse med det.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere