Google Chrome-'eksperiment' fik faner hos virksomheder over hele verden til at crashe

Illustration: Google Chrome
Chrome-holdet implementerer en ny funktion, der fik browserfaner til at crashe hos virksomheder, der rapporterer om store økonomiske tab.

Et Google Chrome-eksperiment, som nok er Chrome-holdets indtil videre største fejltagelse, er denne uge gået forfærdelig galt, idet browsere på tusinder af virksomheders netværk er crashet i næsten to dage.

Det skriver ZDNet.com.

Problemet opstod onsdag den 13. november, men ramte ikke alle Chrome-brugere. Fejlen påvirkede browsere, der kører på Windows' 'terminal server'-opsætninger, som er en almindelig opsætning hos virksomheder.

Flere hundrede systemadministratorer rapporterer om, at faner i Chrome øjeblikkeligt blev ramt af en såkaldt 'White Screen of Death', WSOD-fejl, hvor fanen bliver blank.

Systemadministratorer har rapporteret, at medarbejdere ikke har kunnet bruge Chrome, fordi den aktive fane er blevet ved med at blive ramt af WSOD-fejlen.

Og i strengt kontrollerede virksomhedsnetværk, hvor de ansatte ikke har muligheden for at skifte browser, har det forhindret dem i at udføre deres job, skriver ZDNet, der har samlet en række svar ind fra Googles supportforum.

Her rapporterer flere virksomheder, blandt andet callcentre, at fejlen har haft betragtelige økonomiske konsekvenser og har påvirket afdelinger med hundreder op til flere tusinde ansatte.

Gik ikke efter planen

Fejlen opstod, da Google valgte at teste en ny funktion ud med navnet 'WebContents Occlusion'. Den var blevet testet på Chrome Canary og Chrome Beta, og denne uge valgte Google at teste den i den gængse version af Chrome for at få mere feedback.

Men det gik altså ikke helt efter planen, og selv om Chrome-holdet har udrullet en løsning i form af en ny Chrome-konfigurationsfil, så er flere systemadministratorer faret til tasterne og har kritiseret 'eksperimentet'.

»Kan I se den effekt, som I har skabt for tusinder af os uden en advarsel eller forklaring? Vi er ikke jeres forsøgsdyr. Forstår I, hvor mange timer der er gået tabt under jeres 'eksperiment'?« lyder det fra en systemadministrator.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

»Kan I se den effekt, som I har skabt for tusinder af os uden en advarsel eller forklaring? Vi er ikke jeres forsøgsdyr. Forstår I, hvor mange timer der er gået tabt under jeres 'eksperiment'?« lyder det fra en systemadministrator.

“Forsøgsdyr”, det var netop hvad jeg troede vi var, når jeg anvender & andre anvender Googles produkter & services.

  • 9
  • 2
#3 Emil Ørup Kristensen

Ved ikke helt om en person kan kalde sig systemadministrator hvis en hvid skærm i Chrome stopper vedkommende i at arbejde.

Der findes også andre browsere end Chrome. Indbygget i Windows er Internet Explorer og Edge. Så der selvfølgelig også Firefox og et utal af varianter af Chrome som fx Microsofts egen Edge Browser, Opera eller Brave. Plus de øvrige ...

Ved ikke helt hvad jeg skal sige...

  • 4
  • 1
#6 Claus Futtrup

Hej, Jeg er enig med Emil her, derfor giver jeg det thumbs-up. I vores firma har vi et intranet, hvor vi har dikteret at systemet skal understøtte mindst to browsere. Det blev så til Chrome + Internet Explorer fra leverandørens side. Er der noget der ikke kører 100% på den ene, så bruger vi bare den anden browser, indtil det er fikset igen.

Jeg er enig med Emil i at hvis firmaerne kører noget seriøst (noget som koster meget tid og mange penge, hvis det ikke virker) på bare en browser, og med risiko for opdatering fra Google sin side uden forvarsel, så har man dummet sig på forhånd og bedt om problemer.

De som oplever problemet her som værende såpass alvorligt at de skælder ud, de kan passende kigge på sig selv først.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere