Google-chef: »Ingen planer om at lancere søgemaskine i Kina«

Illustration: kb-photodesign / Bigstock
Google har lige nu ingen planer om at lancere deres søgemaskine i Kina, fortalte Google administrerende direktør Sundar Pichai i denne uge til den amerikanske kongres.

Google har ingen planer om at relancere deres søgemaskine i Kina, selvom virksomheden fortsat »udforsker ideen,« fortalte virksomhedens administrerende direktør Sundar Pichai i denne uge til den amerikanske kongres.

Det skriver Reuters.

Både politikere og ansatte har kritiseret Google i forbindelse med virksomhedens hemmelige Project Dragonfly, hvor de siden foråret 2017 har arbejdet på en censureret version af deres søgemaskine til det kinesiske marked.

Læs også: Google arbejder på censureret søgemaskine til Kina

Men på trods af, at Google til tider har haft mere end 100 mennesker på projektet, så er der »lige nu« ingen planer om at lancere søgemaskinen i Kina, fortalte Sundar Pichai tirsdag til en komite i den amerikanske kongres.

Han kunne desuden afsløre, at der ikke foregår nogen igangværende diskussion med den kinesiske regering.

Læs også: Google-CEO forsvarer Kina-projekt efter censur-kritik: »Det er et vigtigt marked«

Googles søgemaskine blev blokeret i Kina i 2010 og adskillige læk om Project Dragonfly viser, at Google har arbejdet på at imødekomme Kina ved at bygge en Google-version med øget censur og overvågning af brugerne.

Blandt andet er det kommet frem, at Dragonfly knytter telefonnumre og søgninger sammen, hvilket har affødt kritik fra privacy-fortalere.

Virksomheden har dog indtil videre blot »udviklet og set på, hvordan Search kunne se ud,« lød det fra Sundar Pichai.

Læs også: Anklager om censur, bias og monopol: Google-chef skal vidne i kongressen

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Lars Tranke

GOOG dropper dragonfly, men mon ikke Kina så selv lancerer det forholdsvist kort tid efter den ellers var planlagt - for de har vel naturligvis haft adgang til dragonfly, alt inklusiv.. lets see

iøvrigt, nyhed fra iforgårs: https://twitter.com/PMBreakingNews/status/1072705722746585088 -mon den brænd har noget som helst at gøre med dragonfly?

iøvrigt iøvrigt, så sælger GOOG CEO ud af egne aktier i firmaet: http://insidercow.com/history/insider.jsp?Cik=0001534753&company=GOOG&na...)

og hvis man kigger efter, flere andre ansatte på GOOG smider aktier væk som skidt pt..

Men det er vel bare tilfældigheder...........

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere