Google censurerer 1.240.000 links om måneden

Google frigiver nu data om, hvem der forlanger flest links fjernet fra søgemaskinens oversigter. Microsoft står for 40 procent af forespørgslerne.

Amerikansk lovgivning kræver, at søgemaskiner fjerner links til ulovlig deling af kopibeskyttet materiale. Derfor må Google fjerne over én million links fra sin søgemaskine om måneden efter krav fra rettighedsholderne. Sidste måned krævede Microsoft over en halv million links fjernet fra Googles søgemaskine, skriver Wired.

Google imødekommer ikke alle forespørgsler men op mod 97 procent af dem. Nu har Google så frigivet data om, hvem der kræver flest links fjernet, og hvilke domæner der bliver censureret mest.

Microsoft ligger på en førsteplads med 543.000 links i sidste måned, derefter kommer British Recorded Music Industry med 162.000 og NBC med 145.000 links.

De sider, som oftest bliver beskyldt for at dele ulovligt indhold, er filestube.com med mere end 43,000 links, torrents.eu med 23,000,og 4shared.com med 22,000 links.

I alt fik Google 1,24 million forespørgsler fra 1.296 rettighedsholdere om at fjerne links til 24.129 domæner.

Men alt den piratkopiring er ikke kun til besvær. Det viser sig nemlig, at de fleste af rettighedsholderne uddelegerer linkjagten til specialiserede virksomheder, som tjener penge på at finde de ulovlige links og indberette dem til Google.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Daniel Udsen

Er der nogen der seriøst tror på at det overhovedet et mugligt at lave nogen form for juridisk analyse af indholdet når vi taler den slags volume, eller kan vi antage at en meget meget stor del af de takedown request er genereret af en søgealgoritme, i en fulautomatisk process?

Er det derudover nogle der forventer at google har resourcer til andet end meget meget spradisk stikprøve kontrol af om de inrapporede takedown request faktisk er "lovlige".

Problemet med at filtrere i "internet indhold" er at det er praktisk umugligt at have nogen som helst effekt med mindre man bruger automatiske værktøjer til identificering der ikke lader tvivlen komme "udgiver" til gode.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere