Google bygger 'find min telefon' ind i søgemaskinen

Google gør det lidt lettere at lede efter sin Android-telefon, så man kan se, hvor den befinder sig blot med en Google-søgning.

Smartphones bliver glemt på værtshuse, stjålet i bussen eller forlagt i vasketøjskurven, hvilket har gjort det til en større app-industri at hjælpe smartphone-ejere med at finde telefonerne igen. Nu vil Google gøre processen lidt lettere for Android-brugere. Det skriver AndroidPolice.

De store smartphone-platforme tilbyder et værktøj, der kan spore telefonen, men det kræver som regel, at man går ind i indstillingerne for sin konto og sætter en sporing i gang.

Nu vil Android-brugere imidlertid blot skulle skrive 'find my phone' på Google, og hvis de er logget ind, har registreret deres Android-telefon og har den nyeste udgave af Google-appen installeret på telefonen, så får de vist, hvor den befinder sig på et kort.

Hvis man kan se, at telefonen befinder sig i hjemme i vasketøjskurven, så kan man få Google til at ringe telefonen op, så den let kan findes. Hvis telefonen er faldet i forkerte hænder, så kan man fra visningen på kortet logge på Android Device Manager og eksempelvis bede om at slette data på telefonen.

Selvom Google hævder at have lanceret tjenesten, så har det ikke lykkedes Version2 at verificere, at den virker for danske Android-brugere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Peter Hansen

Der sker intet når jeg skriver find my phone på google.dk, selv om jeg er logget in. Ud over at der dukker en masse søgeresultater op, men ingen kort. Det virker fint i Android Device Manager men ikke i søgemaskinen. Hvad skal man gøre for at få det til at virker? Any hints?

  • 1
  • 0
#5 Bjarne W. B. Petersen

"Where is my phone"... ser ud til at virke... ahh... ekstra sikkerhed, skal lige logge ind paa google igen.... oh, 2 faktor authentication, skal bare lige taste koden fra Google Authenticator.... hvor lagde jeg nu lige min telefon.... ah, soeger bare "Where is my phone"... ser ud til at virke... ahh... ekstra sikkerhed..................................

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere