Google bygger datacenter til 4,5 mia. i Holland

I forvejen ligger Googles datacentre i Irland, Finland og Belgien.

Eemshaven i det nordlige Holland bliver stedet, hvor man i slutningen af 2016 kan finde et nyt Google datacenter til 600 millioner euro, eller 4,5 milliarder kroner. Det oplyste firmaet tirsdag, skriver Reuters.

Centret vil skabe 150 permanente jobs og placeringen i Eemshaven er oplagt, fordi der er adgang til de store transatlantiske fiberkabler. Google har i forvejen også et mindre datacenter - efter Googles målestok - i området, som også er valgt på grund af lave ejendomspriser og et klima, der gør det muligt at sænke energiforbruget til køling.

Læs også: Netværk og software er kritisk for oppetiden i dit datacenter

Det ventes at dække mere end 44 hektar eller 440.000 kvadratmeter og have et energiforbrug på 120 megawatt, hvoraf en del vil komme fra vedvarende energi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Jesper Stein Sandal

Artiklen er rettet, efter et mere vågent medlem af redaktionen mødt op. Et datacenter på 440.000 kvadratkilometer havde været sejt - det er 10 gange Hollands areal, men Google kunne selvfølgelig have bygget i højden.

Og lad os ikke tage diskussionen om de to gange Belgien - det er en politisk varm kartoffel, som er bedst overladt til belgierne selv. ;)

-Jesper

  • 5
  • 0
#7 Claus Jacobsen

øh de har da haft datacentre i Holland siden mindst start 2000! - Blandt andet i Groningen. Det nye er blot at det vil være vedvarende energi der primært bruges - og at det er en forbandet stor mængde strøm der skal til for at drive kassen :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere