Google bruger rekordstort millionbeløb på lobbyisme i Washington

Mens Google er under juridisk beskydning fra EU bruger teknologivirksomheden flere penge end nogensinde på lobbyisme i USA. Lobbyismen omhandlede blandt andet netneutralitet og skattelovgivning.

Google bruger rekordstore beløb på at udøve lobbyisme i Washington. På de første tre måneder i 2015 har virksomheden spenderet knap 40 millioner kroner på at påvirke politikere i hjemlandet.

Det skriver Reuters.

Google forsøger at præge beslutningstageres holdninger til emner som netneutralitet, skattereformer og udrulning af bredbånd, men ifølge Viveca Novak, der er talsvinde for nonprofitorganisationen Center for Responsive Politics (CRP), tjener Googles lobbyisme også et andet formål.

Læs også: Analyse: EU-sag mod Google kommer for sent

CRP holder øje med lobbyisters indflydelse på politik, og Viveca Novak fortæller, at Googles øgede udgifter til lobbyisme også skal ses i lyset af den verserende monopolsag med EU.

»Googles forbrug i Washington kan ses som et forsøg på at hverve kongressen og Det Hvide Hus til sit forsvar i den monopolsag, som EU fører mod virksomheden. Google har brug for allierede - jo mere prominente, desto bedre. Og virksomheden vil undgå lignende sager i USA,« siger hun til Reuters.

EU's monopolsag mod Google ledes af konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Læs også: Officielt: EU drager Android ind i sin monopolsag mod Google

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kim Dragon

kan lobbyisme ikke være ulovligt inden for politik ? Det virker da helt vanvittigt, at der kan sidde firmaer eller personer, og egentlig bestemme/påvirke, hvordan den politiske dagsorden skal sættes - så længe man har penge nok. Det kan da ikke blive mindre demokratisk end det, eller ser jeg det her helt forkert ? Det er jo ikke engang fordi de prøver at skjule det, det er bare noget man gør...

  • 2
  • 0
#3 Rune Jensen

Jeg er da glad for, at så mange forstår newspeak når det behøves. Så journalisten kan skrive lobbyisme og ikke bestikkelse. Det sidste skal vi nok få udraderet fra Nudansk Ordbog. Det er jo alt for gammeldags til en moderne tidsalder og iøvrigt ikke "politisk korrekt".

Hvis i vil have en længere beskrivelse af bestikk... lobbyisme, så har amerikanske Computerworld en overraskende god gennemgang af det. Jeg var faktisk overrasket - mest fordi det rent faktisk virkede som fact-baseret journalistik. Det var en serie, de kørte, så det er over flere artikler:

https://www.google.dk/search?q=computerworld+lobbyism+congress+tech&btnG...

  • 1
  • 0
#5 David Jeppesen

Jeg er 100% enig. Det faktum at lobbyisme overhovedet eksisterer, beviser at egoismen har sejret over fællesskabet og med den nye frihandelsaftale mellem EU og USA, er demokratiet i realiteten godt på vej til at spille fallit.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere