Google bruger Kotlin i alle apps

15. marts 2021 kl. 07:30
Google bruger Kotlin i alle apps
Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL.
JVM-sproget sætter Java på porten internt hos it-kæmpen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google meddelte tilbage i 2019, at Kotlin var det første valg, når firmaet udviklede til Android-platformen. Nu er sproget udbredt til flere end 60 af firmaets programmer, så som Google Home, Drive, Maps, Pay, Sheets og Docs. Det skriver SD Times.

Kotlin er et programmeringssprog, som kan benyttes til Javas JVM-miljø og Android. Ifølge Google benyttes det af millioner af udviklere, der udover mobil-udvikling benytter det til server og cloud.

Google fremhæver Kotlins udtryksfuldhed, sikkerhed og understøttelse af asynkron kode med coroutines blandt sprogets egenskaber.

»Det, vi virkelig har set, er, at vores udviklere elsker det, og vi har set masser af vækst, både hvad angår brug uden og inden for Google,« siger Karen Ng, som produktleder for Kotlin og Android-udviklingsværktøjer, til SD Times.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun forklarer, at tilegnelsen er sket organisk i virksomheden. Før Google besluttede at tage sproget til sig, skrev kræfter i Android-miljøet et åbent brev til virksomheden om Kotlin og dets fordele.

Efter at have tilegnet sig sproget, har Google fundet ud af, at det bare er lettere, sikrere og mere pålideligt at arbejde med end andre sprog. For eksempel er det fuldt interoperabelt med Java, hvilket gør det lettere for udviklere og Google at tage det til sig, uden at skulle omskrive en masse kode, mener Karen Ng.

Google stiftede i 2018 Kotlin Foundation sammen med værktøjsfirmaet Jetbrains, der har opfundet sproget. Stiftelsen skal fremme udviklingen af ​​Kotlin, samtidig med at det sikres, at sproget forbliver frit og åbent.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger