Google bruger Kotlin i alle apps

Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL
JVM-sproget sætter Java på porten internt hos it-kæmpen.

Google meddelte tilbage i 2019, at Kotlin var det første valg, når firmaet udviklede til Android-platformen. Nu er sproget udbredt til flere end 60 af firmaets programmer, så som Google Home, Drive, Maps, Pay, Sheets og Docs. Det skriver SD Times.

Kotlin er et programmeringssprog, som kan benyttes til Javas JVM-miljø og Android. Ifølge Google benyttes det af millioner af udviklere, der udover mobil-udvikling benytter det til server og cloud.

Google fremhæver Kotlins udtryksfuldhed, sikkerhed og understøttelse af asynkron kode med coroutines blandt sprogets egenskaber.

»Det, vi virkelig har set, er, at vores udviklere elsker det, og vi har set masser af vækst, både hvad angår brug uden og inden for Google,« siger Karen Ng, som produktleder for Kotlin og Android-udviklingsværktøjer, til SD Times.

Hun forklarer, at tilegnelsen er sket organisk i virksomheden. Før Google besluttede at tage sproget til sig, skrev kræfter i Android-miljøet et åbent brev til virksomheden om Kotlin og dets fordele.

Efter at have tilegnet sig sproget, har Google fundet ud af, at det bare er lettere, sikrere og mere pålideligt at arbejde med end andre sprog. For eksempel er det fuldt interoperabelt med Java, hvilket gør det lettere for udviklere og Google at tage det til sig, uden at skulle omskrive en masse kode, mener Karen Ng.

Google stiftede i 2018 Kotlin Foundation sammen med værktøjsfirmaet Jetbrains, der har opfundet sproget. Stiftelsen skal fremme udviklingen af ​​Kotlin, samtidig med at det sikres, at sproget forbliver frit og åbent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere