Google bringer maskinlæring til mobilen

29. maj 2017 kl. 15:06
Google bringer maskinlæring til mobilen
Illustration: Android.
Googles kodebibliotek TensorFlow til maskinlæring flyttes til Android i Lite-udgave.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu kommer maskinlæring til Android-udviklerne. På den nyligt afholdte Google I/O-konference meddelte David Burke, som er én af Android-projektets udviklingschefer, at firmaets kodebibliotek Tensorflow til maskinlæring og kunstig intelligens vil blive flyttet til mobilsystemet i en letvægtsudgave.

Maskinlæring kan kræve store mængder af hukommelse og CPU-forbrug - noget, som ikke spiller godt sammen med mobile enheders begrænsninger i kapacitet og batteri, medmindre den tunge databehandling foregår i skyen.

Med Tensorflow Lite, som er optimeret til mobile enheder, bliver det muligt at skabe anvendelser, som ellers ville være problematiske på små enheder.

Mobil-hardware med indbygget AI

Ifølge Google vil Tensorflow Lite spille sammen med specifikke hardware-komponenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»På sigt forventer vi at se DSP-chips, som er specielt designet til behandling og træning af neurale netværk. Vi mener, at disse nye funktioner vil hjælpe med til, på selve enheden, at drive den næste generation af talegenkendelse, visuel søgning, 'augmented reality' i modsætning til i skyen,« siger David Burke.

Tidligere på året meddelte chip-designeren Qualcomm, at firmaet vil tilføje understøttelse af Tensorflow til deres kommende Snapdragon 835-mobilchip. Det skulle resultere i væsentlige forbedringer af både afvikling og strømforbrug af programmer med maskinlæring.

Tensorflow blev udviklet af Google med henblik på maskinlæring og forskning i såkaldt dybe neurale netværk, men systemet er generelt nok til at kunne benyttes i en lang række sammenhænge.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger