Google bringer maskinlæring til browseren

16. august 2017 kl. 12:39
Biblioteket Deeplearn.js skal gøre det muligt at træne neurale netværk i browseren.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google fortsætter sine bestræbelser på at putte maskinlæring i snart sagt hvad som helst. Efter mobiltelefoner med Android er turen nu kommet til browseren.

Et nyt bibliotek med navnet Deeplearn.js skal gøre det muligt at træne neurale netværk i webapplikationer. Det kan give basis for nye slags anvendelser, mener Google.

»Et maskinlæringsbibliotek på klient-siden kan blive en platform for interaktive fremstillinger, for at skabe hurtige prototyper og endda også offline-processering,« siger Googles udviklere til Infoworld.

»Derudover er browseren en af verdens mest populære programmeringsplatforme.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre er det kun Googles egen browser, Chrome, der kan anvendes af biblioteket, men det er tanken at udvide til andre browsere på længere sigt.

Biblioteket kan udnytte computerens grafikchip til beregninger ved at bruge Javascripts WebGL-grænseflade, som ellers er møntet på visning af grafik.

Deeplearn.js efterligner virkemåden i Tensorflow, som er Googles maskinlæringsbibliotek til pc'er og servere, samt Numpy, som er et bibliotek til numeriske problemer.

»Vi har implementeret nogle af de oftest anvendte operationer i Tensorflow. Vi vil også stille værktøjer til rådighed, som kan eksportere vægte fra Tensorflow, hvilket giver udviklerne mulighed for at importere dem til websider for at skabe inferens med Deeplearning.js.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inferens er processen, hvor et neuralt netværk kommer frem til et resultat.

Deeplearn.js kan benyttes med helt almindeligt Javascript, men Microsofts Typescript-sprog, som kompileres til Javascript, er det foretrukne valg af bibliotekets udviklere.

Der findes allerede andre Javascript-biblioteker til maskinlæring, såsom Tensorfire og ML.js.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger