Google bringer maskinlæring til browseren

Biblioteket Deeplearn.js skal gøre det muligt at træne neurale netværk i browseren.

Google fortsætter sine bestræbelser på at putte maskinlæring i snart sagt hvad som helst. Efter mobiltelefoner med Android er turen nu kommet til browseren.

Et nyt bibliotek med navnet Deeplearn.js skal gøre det muligt at træne neurale netværk i webapplikationer. Det kan give basis for nye slags anvendelser, mener Google.

»Et maskinlæringsbibliotek på klient-siden kan blive en platform for interaktive fremstillinger, for at skabe hurtige prototyper og endda også offline-processering,« siger Googles udviklere til Infoworld.

»Derudover er browseren en af verdens mest populære programmeringsplatforme.«

Indtil videre er det kun Googles egen browser, Chrome, der kan anvendes af biblioteket, men det er tanken at udvide til andre browsere på længere sigt.

Læs også: Google bringer maskinlæring til mobilen

Biblioteket kan udnytte computerens grafikchip til beregninger ved at bruge Javascripts WebGL-grænseflade, som ellers er møntet på visning af grafik.

Deeplearn.js efterligner virkemåden i Tensorflow, som er Googles maskinlæringsbibliotek til pc'er og servere, samt Numpy, som er et bibliotek til numeriske problemer.

»Vi har implementeret nogle af de oftest anvendte operationer i Tensorflow. Vi vil også stille værktøjer til rådighed, som kan eksportere vægte fra Tensorflow, hvilket giver udviklerne mulighed for at importere dem til websider for at skabe inferens med Deeplearning.js.«

Inferens er processen, hvor et neuralt netværk kommer frem til et resultat.

Deeplearn.js kan benyttes med helt almindeligt Javascript, men Microsofts Typescript-sprog, som kompileres til Javascript, er det foretrukne valg af bibliotekets udviklere.

Der findes allerede andre Javascript-biblioteker til maskinlæring, såsom Tensorfire og ML.js.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere