Google bringer maskinlæring til mobilen

Kodebiblioteket Tensorflow Lite bringer maskinlæring til Android-systemet. Illustration: Android
Googles kodebibliotek TensorFlow til maskinlæring flyttes til Android i Lite-udgave.

Nu kommer maskinlæring til Android-udviklerne. På den nyligt afholdte Google I/O-konference meddelte David Burke, som er én af Android-projektets udviklingschefer, at firmaets kodebibliotek Tensorflow til maskinlæring og kunstig intelligens vil blive flyttet til mobilsystemet i en letvægtsudgave.

Maskinlæring kan kræve store mængder af hukommelse og CPU-forbrug - noget, som ikke spiller godt sammen med mobile enheders begrænsninger i kapacitet og batteri, medmindre den tunge databehandling foregår i skyen.

Med Tensorflow Lite, som er optimeret til mobile enheder, bliver det muligt at skabe anvendelser, som ellers ville være problematiske på små enheder.

Mobil-hardware med indbygget AI

Ifølge Google vil Tensorflow Lite spille sammen med specifikke hardware-komponenter.

»På sigt forventer vi at se DSP-chips, som er specielt designet til behandling og træning af neurale netværk. Vi mener, at disse nye funktioner vil hjælpe med til, på selve enheden, at drive den næste generation af talegenkendelse, visuel søgning, 'augmented reality' i modsætning til i skyen,« siger David Burke.

Tidligere på året meddelte chip-designeren Qualcomm, at firmaet vil tilføje understøttelse af Tensorflow til deres kommende Snapdragon 835-mobilchip. Det skulle resultere i væsentlige forbedringer af både afvikling og strømforbrug af programmer med maskinlæring.

Tensorflow blev udviklet af Google med henblik på maskinlæring og forskning i såkaldt dybe neurale netværk, men systemet er generelt nok til at kunne benyttes i en lang række sammenhænge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere