Google-briller på vej til udviklere

Nu får udviklere lov at teste Googles skærmbriller før lancering i 2014. Se dem her.

Google sender i de kommende måneder briller af sted til udvalgte softwareudviklere verden over.

Og det er ikke hvilken som helst brille fra Louis Nielsen, men derimod Google Glass - selskabets bud på en brille med indbygget skærm, som du kan gå på nettet fra, chatte med vennerne eller få lagt digitale mærkater oven på den virkelige verden. Det skriver IEEE Spectrum Inside Technology.

De ser sådan ud...

Illustration: Google

Og her er et eksempel på, hvordan Google forestiller sig, at beskeder med tiden vil kunne tikke ind på skærmen, mens du går rundt i byen på vej fra det ene ærinde til det andet...

Pt. tilbyder Google Glass ikke den slags augmented reality, og de kan endnu ikke købes nogen steder. Men nu er de første eksemplarer af brillen altså på vej af sted til test hos udviklere, før de lanceres til almindelige forbrugere i løbet af 2014.

Detaljerne om hardwaren er ukendte, men brillen indeholder det sædvanlige, man finder i en typisk smartphone: processor, hukommelse, batteri, højttaler, mikrofon, videokamera, wifi-antenne, Bluetooth, accelerometer, gyroskop og kompas, skriver IEEE Spectrum.

Flere amerikanske iværksætterfirmaer arbejder angiveligt på konkurrerende produkter.

Du kan se mere i videoen herunder:

Hvad mener du om Google-brillerne? Er de fremtiden eller komplet åndssvage? Skriv i debatten neden for.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Bent Kristenen

Jeg husker bestemt de sagde deres juridiske afdeling havde tvunget dem til kun at sælge til folk der boede i USA. Det var de meget kede af men sådan var det.

Derfor skal der nok dukke et par stykke op på ebay

 • 1
 • 0
#2 Thomas Ehler

Mine briller vejer 22 gram og de er tunge nok. Min lille smartphone 120 gr am og med den hast (ironi) batterier udvikler sig med, er det en nørd ting der kommer i 2014. Enten med ekstremt kort batteri tid eller "sår på næsen tunge/grimme". Tastatur? Surfe på nettet? Skrive/sende emails? Så man skal have en smartphone med ved siden af? Undskyld hvis jeg er skeptisk :-)

 • 1
 • 6
#3 Lars Hansen

Undskyld hvis jeg er skeptisk :-)

Helt forståeligt. Styringen bliver måske noget ala Siri til iPhone. Men surt hvis der går en drillepind ved siden af en...

Men vægten bliver da helt klart et issue, medmindre man får udviklet noget ala det Seiko har til deres Kinetic ure.

Det bliver spændende at se hvad de præsenterer til offentligheden i 2014.

 • 0
 • 0
#5 Jørgen L. Sørensen

--- til at have infobeskeder flimrende for øjnene hele tiden. Det er jo ikke sikkert jeg deler brillens opfattelse af hvad der der vigtig for mig at se. De er i hvert fald ikke trafiksikre så længe vi selv skal orientere os.

Og så vil det da også være træls hvis der går en lækker sommersild foran en, og der så kommer en cencurbjælke på i form af en undødvendig info-besked :-)

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere