Google bøvler på 8. måned med ejendommeligt billedproblem i centralt værktøj

På en stribe high end-mobiltelefoner bliver billeder vendt 90 grader, når der bliver trykket på send-knappen i Googles bud på en universel kommunikations-app, Hangouts.

Hangouts-app'en, som Google fremfører som et samlende kommunikationsværktøj til chat, video, tale, mms og sms på alverdens smartphones, plages af et pudsigt problem med billed-orientering, der ifølge en debattråd hos i et fora hos søgemaskine-giganten har stået på i hvert fald siden maj sidste år.

På visse smartphones vender app'en billeder 90 grader, når der bliver trykket ‘send’. Det vil sige, at billeder taget i højden bliver vendt til et liggende format, der gør det svært eksempelvis læse en billedtekst, fordi den vender forkert for læseren.

I Version2’s test, hvor afsendertelefonen er en Sony Xperia Z3, vender billedet tilbage til det oprindelige format (portrait-mode), når der klikkes på thumbnailen i Hangouts. Mens billedet på modtagertelefonen, i vores test en iPhone 5S, bliver ved med at ligge på siden i landscape-format, også når der klikkes på thumbnailen for at få vist billedet i fuld skærm.

Ifølge debattråden hos Google om problemet, lader adskillige high end-telefoner til at døje med billedorienteringen i Hangouts.

Altså blandt andet Sony Xperia Z3. Også Z2 fra samme firma og flere enheder fra Samsung. Herunder Galaxy Note 4 og Galaxy S4 og S5. Sågar flere af Googles egne Android-referencemodeller i Nexus-serien bliver i debattråden nævnt som værende blandt de enheder, hvor brugerne oplever problemer med billedorienteringen, når der bliver trykket på send-knappen i Hangouts.

Stadig aktiv debat

Debattråden er stadig aktiv her i januar 2015. I et af de seneste debatindlæg kalder en bruger, ‘Geoff Jordan’, det for direkte pinligt, at problemet stadig ikke lader til at være fikset. Mens en anden bruger, der kalder sig 'paul pocco' skriver med direkte adressering til den en af Googles to stiftere:

»Larry Page, hvem styrer skibet?«

I samme tråd diskuteres det også, hvad problemet kan skyldes. En bruger, der kalder sig ‘bwilda’, har et bud.

»... dette sker kun med visse telefoner ... men det betyder ikke, at det vil løse det at købe en ny telefon. Problemet skyldes den måde, som Hangouts app'en tolker rotations-dataværdierne på fra telefonens kamera-app.«

‘Bwilda’ starter i øvrigt sit debatindlæg med at skrive ‘+1000’ med henvisning til den mer-vægtning han eller hun gerne vil give prioriteringen af en løsning på problemet.

En person med brugernavnet 'Lunix Watt', der lader til at have tilknytning til Google, har sidst i oktober 2014 listet en række spørgsmål i debatten, som han beder brugerne svare på for at komme en løsning nærmere. Spørgsmålene relaterer sig eksempelvis til telefonmodel, versionen af Android, versionen af Hangouts og så fremdeles.

Version2 har forsøgt at få en kommentar til problemet fra via Googles danske pressekontakt, som er ved at undersøge sagen.

Hvorom alting er, så ser det ifølge Version2's test ikke ud til, at Google endnu - her sidst i januar 2015 - har fået skovlen under bug'en, der berører flere brugere i debat-tråden startet i maj 2014. Nedenstående video er lavet på en opdateret Sony Xperia Z3 (og optaget på en iPhone 5S):

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere