Google bliver sagsøgt af myndighed: Tracker selvom du har slået tracking fra

Illustration: weedezign, BigStock
Selvom man aktivt slår lokationstracking fra på sin Android-telefon, så vil den blive ved med at fodre Google oplysninger, hvis du ikke også stopper indsamlingen fra apps.

Den australske konkurrence‑ og forbrugerkommission (ACCC) sagsøger Google, da de mener, at Google vildleder Android-brugerne og indsamler data på dem, selvom de eksplicit har slået det fra.

Myndigheden forklarer i en pressemeddelelse, at selvom man fjerner Googles mulighed for at indsamle Location History, så vil Google stadig vide, hvor du er, hvis ikke du samtidigt fjerner indsamlingen fra Web & App activity, som Version2 beskrev tidligere på ugen.

For eksempel vil du stadig blive tracket, selvom du har slået lokationstracking fra, når du benytter Google Maps eller Google Assistant til at finde vej, da de som apps benytter lokationsdata og derfor gerne må indsamle data, hvis ikke du har slået begge muligheder fra.

ACCCs formand, Rod Sims, siger i meddelelsen at:

»Vi hiver Google i retten, da vi mener, at valgene præsenteret på skærmen til brugerne om, hvilken meget følsen data Google indsamler, gemmer og bruger om brugernes lokation, ikke giver brugerne et informeret valg,« siger han og fortsætter:

»Mange forbrugere vælger aktivt at stoppe for indsamling af lokationsdata, men vi mener, at Googles adfærd har forhindret forbrugernes valg.«

De mener samtidigt ikke, at Google har gjort ordenligt opmærksom på præcis, hvordan den indsamlede lokationsdata vil blive brugt.

En talsmand fra Google udtalte til det australske medie ABC.

»Vi er i dialog med ACCC, og vi har tænkt os at forsvare os i denne sag.«

Læs også: Ny funktion sletter automatisk din historik hos Google – hvis du altså slår den til

Læs også: Inkognito-tilstand på vej til Google Maps – brugerne bliver dog stadig sporet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

»Vi er i dialog med ACCC, og vi har tænkt os at forsvare os i denne sag.«

    1. Det bedste, nok også for google, vil nok være at lægge sig fladt ned, sige undskyld og ændre det.

2 .Men samtidigt er det jo deres egen kerneforetning de så undergraver.Sikkert derfor de vil forsvar det.

Men igen, resultatet ved at "forsvare sig" kan være at mange flere får øje på dette, og ændre instillinger . Eller at regeringer eller feks EU også får øjene op for dette, og meget andet når de er gang.

Også lovgiver, så det alligevel ender som 1. sammen med meget andet som også kan gøre rigtigt ondt. Når de australske myndigheder kan tænkes at gøre noget, så kan EU og USA også. Så selv om de vil forsvare sig, så bestemmer de jo ikke over lovgivning, som sikkert bliver ændre til 1, hvis de lykkes med 2.

Så igen, måske 1. kan vise sig også at være bedst for google

  • 1
  • 0
#2 Christian Broberg

Hvad skete der med Googles gode gamle lovprisende citat. Don’t be evil?

Vi bør efterhånden overveje alternativer på europæisk eller nationalt plan til de store Cloud og OS leverandører.

Vi kommer med tiden til at opsamle mere og mere data i vores virksomheder og om vores borgere. Kan vi blive ved med at stole på at de infrastrukturelle platforme som MS, AWS og Google kan levere er det bedste og eneste sted at placere alle vore data fra erhverv til borger.

Vi er gået i en helt anden retning med Senti IoT Service platform og vi tror faktisk på at vi som små danske virksomheder godt kan levere en høj kvalitet, sikkerhed og skalerbarhed uden at gå på kompromis med de borgerrettigheder vi fortsat er flest om at værne om og tro på.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere