Den australske konkurrence‑ og forbrugerkommission (ACCC) sagsøger Google, da de mener, at Google vildleder Android-brugerne og indsamler data på dem, selvom de eksplicit har slået det fra.
Myndigheden forklarer i en pressemeddelelse, at selvom man fjerner Googles mulighed for at indsamle Location History, så vil Google stadig vide, hvor du er, hvis ikke du samtidigt fjerner indsamlingen fra Web & App activity, som Version2 beskrev tidligere på ugen.
For eksempel vil du stadig blive tracket, selvom du har slået lokationstracking fra, når du benytter Google Maps eller Google Assistant til at finde vej, da de som apps benytter lokationsdata og derfor gerne må indsamle data, hvis ikke du har slået begge muligheder fra.
ACCCs formand, Rod Sims, siger i meddelelsen at:
»Vi hiver Google i retten, da vi mener, at valgene præsenteret på skærmen til brugerne om, hvilken meget følsen data Google indsamler, gemmer og bruger om brugernes lokation, ikke giver brugerne et informeret valg,« siger han og fortsætter:
»Mange forbrugere vælger aktivt at stoppe for indsamling af lokationsdata, men vi mener, at Googles adfærd har forhindret forbrugernes valg.«
De mener samtidigt ikke, at Google har gjort ordenligt opmærksom på præcis, hvordan den indsamlede lokationsdata vil blive brugt.
En talsmand fra Google udtalte til det australske medie ABC.
»Vi er i dialog med ACCC, og vi har tænkt os at forsvare os i denne sag.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.