Google og Bing annoncerer nyt angreb mod pirateri

Mastodonterne Bing og Google har indvilget i et samarbejde om et kodeks, der skal mindske synligheden af piratsider i deres søgeresultater

Det siges, at det bedste sted at gemme et lig er på Google search side 2. Og hvis rettighedshavere af film, musik og fodboldudsendelser vil pirateriet til livs, er det måske netop her ulovlige streamingsites skal skubbes hen.

Det er i hvert fald planen for de store søgemaskiner Bing og Google, der har indvilget i at indgå et samarbejde med The Intellectual Property Office i England.

Ifølge The Guardian har The Intellectual Proberty Office udarbejdet et kodeks, der skal svække synligheden af ulovlige hjemmesider hos de to søgemaskiner.

»Nogle gange søger folk efter noget, og de ender uden at vide det med at blive dirigeret ind på piratindhold. Det vi vil sikre er, at resultatet i toppen af søgemaskinerne er den ægte vare. Det handler om at beskytte dem, der bruger internettet, men også skaberne af materialet,« siger Eddy Leviten, formand for Alliancen for intellektuel ejendom.

Musikindustrien: På tide

Tiltaget har også mødt opbakning fra den engelske musik- og filmindustri, hvor repræsentanter for begge verdener har været ude med rosende ord.

Dog næres der ingen forhåbninger om, at man med det nye kodeks vil komme den enorme distribution af piratkopier til livs. Tværtimod har man fra musikbranchens side længe advokeret for, at søgemaskinemastodonterne skulle bidrage til kampen mod pirateri.

Læs også: Oplysning og dannelse skal mindske internetpirateri i England

»Der er stadig meget arbejde, der skal gøres for at opnå det,« siger Geoff Taylor, direktør i BPI, sammenslutningen af engelske pladeselskaber.

»Kodekset vil ikke blive en hurtigt og let løsning på problemet, men det vil betyde, at ulovlige sider nedprioriteres hurtigere i søgeresultater, og at fans på jagt efter musik med større sandsynlighed vil finde det på en lovlig side.«

Ændringerne hos Google og Bing forventes at træde i kraft til sommer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere