Google betalte 1 mia. dollars for at være standardsøgemaskine på iPhone

Ifølge et retsudskrift betalte Google næsten syv mia. danske kroner til konkurrenten Apple for at være standardsøgemaskine på iPhone.

I 2014 betalte Google 1 mia. dollars (ca. 6,9 mia. kroner) til Apple for at beholde sin søgebar på iPhone. Det mener en advokat fra Oracle, fremgår det af en retsudskrift fra den igangværende sag mellem Google og Oracle ved en amerikansk domstol om brugen af Java i Android.
Den amerikanske finanspublikation Bloomberg har historien.

Mediet bemærker, at der i årevis har cirkuleret rygter om, hvor meget Google betaler til Apple for at have søgefunktionen til stede på iPhone. Men ingen af de to selskaber har offentligt udtalt sig om aftalen. Og talspersoner fra begge selskaber afviser at kommentere på de nyfremkomne oplysninger fra sagen.

Konkret går aftalen ifølge Oracles advokat ud på, at Google sender en procentdel af sin omsætning fra søgninger via iPhone videre til Apple.

Advokaten Annette Hurst citerer et Google-vidne for at skulle have sagt, at fordelingen mellem Apple og Google på et tidspunkt var 34 procent af omsætningen. Det fremgår ifølge Bloomberg ikke af retsudskriftet, om det er Google, der har beholdt 34 procent, eller Apple der har modtaget 34 procent.

Google har kæmpet for at de 34 procent skulle stryges fra protokollen. Et ønske som domstolen altså ikke har valgt at efterkomme.

Sagen mellem Oracle og Google om brugen af Java startede tilbage i 2010.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017