Google arbejder på virtual reality-løsning uden pap
I Silicon Valleys seneste platform-krig forsøger Google nu at indtage førerrollen. Indtil nu forbindes virksomheden i virtual reality-sammenhænge med en papbrille, men det skal der snart ændres på.
Financial Times skriver, at de vil tage konkurrencen op mod Gear VR, der er et samarbejde mellem Samsung og Facebooks Oculus. Det skal ske ved hjælp af en plasticløsning, hvor man ligesom med Googles nuværende papbrille, Cardboard, tilkobler sin smartphone.
Hvor Cardboard udelukkende fungerer ved hjælp af indbyggede sensorer i smartphonen vil det opdaterede headset både have forbedrede sensorer og linser, ligesom Google eftersigende arbejder på at forbedre VR-oplevelsen ved at indarbejde en ny software ind i deres styresystemer, således at oplevelsen bliver tilgængelig fra alle Android-smartphones.
Dermed kan de tiltrække et større publikum end eksempelvis Gear VR, der udelukkende fungerer på en håndfuld af de nyeste Samsung Galaxy-telefoner, ligesom de bevæger sig væk fra app-løsningen, som Cardboard baserer sig på.
Der er blevet oprustet
Google har ikke selv kommenteret direkte på rygterne, men så sent som i sidste uge antydede virksomhedens adm. direktør, Sundar Pichai, at Carboard bare var det ‘første skridt’ i deres virtual reality-indsats, og at man kunne forvente sig meget fra deres side i løbet af 2016, fortæller Financial Times.
Deres indsats på området har da også taget til i løbet af de sidste par år. I sidste måned blev Clay Bavor eksempelvis ansat som fuldtidsleder for Cardboard efter at have administreret både app- og virtual reality-afdelingerne indtil da.
»Virtual reality er et for vigtigt og for magfuldt medie til kun at være tilgængeligt for de få,« sagde han i et interview med Time Magazine efter udnævnelsen.
Ifølge Financial Times vil Googles nye løsning komme på markedet i løbet af 2016.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.