Google arbejder efter sigende på en ny streamingtjeneste for spil

En af fordelene ved cloud-gaming er, at selv svagere enheder vil kunne køre krævende spil. Illustration: Dean Drobot/Bigstock
Noget tyder på, at Google også vil lave en ny spilkonsol til tjenesten.

Den amerikanske tech-gigant Google sysler med ideen om at streame spil som en del af et projekt med kodenavnet Yeti. På den måde skal en eventuel bruger ikke installere hele spillet på sin enhed, men streame indholdet ned, efterhånden som man spiller. Det skriver The Information.

Læs også: Analyse: Manglende kontrol får virksomheder til at trække sig ud af skyen

Der findes allerede spilstreamingtjenester som Nvidias GeForce Now og Sonys Playstation Now, men princippet har endnu ikke vundet det brede publikum.

Læs også: Gør det selv-efterforskning: Hvis ping-tiden er under 80-90 millisekunder, så er ip-adressen ikke i USA

Ifølge The Information er det sandsynligt, at den nye Google-tjeneste vil bruge diverse skærme gennem Googles Chromecast, og mediet skriver også, at Googles ansættelse af Phil Harris, der tidligere har arbejdet både på Playstation og Xbox, vidner om en eller anden form for hardwaresatsning også.

Latency er stort problem

Projektet skulle allerede have set dagens lys, og som engadget.com skriver, har man endnu intet hørt om tjenesten og konceptet fra Google før nu.

Læs også: Cloud computing bliver fundamentet for 5G

Det tyder på problemer, som meget vel kan bunde i det sædvanlige streamingproblem, nemlig latency.

Når man streamer over Netflix og sætter serien på pause, kan man godt leve med, at der går nogle millisekunder, før serveren reagerer, og hovedrollen står stille på skærmen, men hvis man spiller, kræver det ofte hurtig reaktion, og selv den mindste latency kan dermed forstyrre spiloplevelsen.

Læs også: Intels lynhurtige 3D-storage er på vej til din bærbare

Nvidia har med GeForce Now ifølge Engadget delvist knækket problemet med fjerncomputere, der tillader folk at spille grafisk krævende spil uden selv at have kraftig hardware. Derudover har Google en fordel, idet selskabet har enorme og hurtige servere rundt omkring i verden, og det vil for manges vedkommende give lavere latency i sig selv, at serveren, der spilles over, ikke befinder sig på den anden side af Atlanten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere