Google Apps indfører ekstra login-kode via SMS

Virksomhedsbrugere af Googles kontorpakke får nu mulighed for et ekstra sikkerhedslag i form af et engangskodeord sendt som SMS. Privatbrugere får muligheden senere.

Systemadministratorerne for professionelle brugere af Google Apps får nu et ekstra våben i kampen mod phishing og medarbejdernes dårlige password-manerer.

Google har nemlig netop indført mulighed for at give online-kontorpakkeløsningen et ekstra sikkerhedslag i form af et engangskodeord, der sendes til brugeren som SMS. Det fremgår af et blogindlæg.

»Vi gør nu denne teknologi tilgængelig for både store og små organisationer uden de omkostninger og komplekse problemstillinger, som historisk har begrænset to-faktor authentication til kæmpe virksomheder med dybe lommer. I de kommende måneder vil brugere af Standard Edition (privatbrugerversionen af Google Apps, red.) også få mulighed for at gøre brug af funktionaliteten,« skriver Google.

Den nye funktionalitet skal slås til af en administrator, men den enkelte bruger har dog mulighed for at slå en ?husk mig?-funktionalitet til på den enkelte arbejdsstation.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lars Smidt

samme argument kan jo bruges om stort set alle store virksomheder. At give Microsoft magt ved at vi "alle" (mange) bruger deres operativsystem, har de magt over os, og kan i princippet have mulighed for at sende private data i forbindelse med eksempelvis WinUpdate. Fordi muligheden er der, betyder det ikke at den udnyttes.

 • 0
 • 0
#3 Anonym

Nej. Forskellen er at Google gør det som MS kun har prøvet på at få lov til og stoppet i.

Følg linket.

Googles forretningsmodel går ud på at misbruge persondata (både adfærdsdata og andre data) til at konkurrere på unfair vilkår. Uden misbrug af persondata ville Googles forretningsmodel ikke fungere så overlegent som den gør.

Google sælger adgang til at misbruge de data som googles providers "stjæler" (intet informeret samtykke) fra kunder og forærer Google. F.eks. hver gang du loader en side på Version2, så sendes den viden videre til Google som så misbruger den i senere transaktioner på helt andre sites.

 • 0
 • 0
#4 Kristian Larsen

Nice - det gør det ihvertfald sikrere at den rigtige får adgang, så imo et fint initiativ til dem som bruger google's løsninger.

Håber dog at de sørger for at SMS'erne kommer relativt hurtigt frem - rimeligt pres at skulle vente 30 min på at få adgang.

 • 0
 • 0
#7 Anonym

Morten og andre.

Kritikken af Google er meget den samme som kritikken af NemId - det er konstruktioner som skader samfundet.

Begge dele lider af at mere af den samme centralistiske model er værre. Google gør alt hvad de kan for at få kontrol med alle dine kanaler til nettet - i først omgang for at få indrapportering af din adfærd i næste omgang for at køre den ind over en central konto, her at få styr på din mobiltelefon. Det er kommercielt forståeligt, men ikke samfundsmæssigt acceptabelt eller gavnligt.

Men dermed ikke sagt at alle effekterne er ikke-ønskelige. Vi vil og skal hvad bedre sikkerhed. Vi vil og skal have net neutrality og åbne interfaces. Men vi vil ikke have pseudo-konstruktioner som påstår de giver noget sådant samtidig med at de tager magt og undergraver frihed, sikkerhed og forudsætninger for både marked og demokrati.

I stedet for at lukke øjnene og agere fanboy uden at se dybere end lidt ad hominem, så prøv at følge kritikken til dørs og forstå at det på ingen måde har ligheder med f.eks. konspirationsteorier om 9/11, månelandingen eller nogle af de mange andre spekulationer.

Joke-linket for oven afspejler hvordan man lukker øjnene for realiteterne. Det er tryllekunsternes trick at aflede opmærksomheden så man fokuserer på det som er tilsyneladende "gratis", mens man betaler med den anden hånd.

Det som altid mangler er hensynet til din sikkerhed mod Google som verdens største og mest systematiske datamisbruger. I dag er andet misbrug mere synligt fordi dem som i første omgang mærker det er medierne, konkurrenter i infrastrukturen og dem som rammes af Google magt til at flytte markederne og manipulere med de individuelle forbrugeres handlinger.

Stor respekt for Googles evne til at få ting til at ske og der er mange nye aspekter i deres tiltag. Men forretningsmodellen er baseret på hæleri og opfordring til at sælge andres data til misbrug som betaling for "gratis" services.

Markedet kan ikke fungere når kriminelle får frit spil- det gælder mafiabander, det gælder korruption og det gælder når infrastrukturen misbruger adfærds- og andre persondata uden for den sammenhæng de vedrører.

 • 0
 • 0
#9 Anders Sørensen

Det er som sådan ikke noget med "fanboys wakeup". De såkaldte fanboys lukker heller ikke øjene og siger "det passer ikke!11!!11". Det er et bevist valg (her på v2) når folk benytter Google produkter. De ser et produkt(er) som google tilbuder og som de har lyst til at benytte. Det er et bevist valg at lade Google benytte den data de f.eks. får fra søgemaskinen. Det er fint at folk siger deres mening, men folk burde også respektere at nogen ikke vægter eller synes noget andet.

hvorfor tilføre et lag besvær når den primære angriber allerede er indenfor murene?

jeg synes det er mærkeligt at du ikke forstår hvorfor de har tilføjet et ekstra lag ;) Det er jo ikke Google som phish'er og giver folk det password de benytter...

 • 0
 • 0
#10 Anonym

Jeg "vælger" ikke at bruge Google og har ikke givet Google samtykke. Men alligevel påduttes jeg Google hvis jeg vil bruge Version2 og Google misbruger viden om de sider, jeg læser på. Jeg vælger ikke at modtage mail fra en som bruger Gmail og giver ikke Google samtykke til at misbruge mine data hvis jeg mailer en som gør, men alligevel tiltager Google sig ret til at misbruge mine data.

At Google indfører SMS beskytter ingen mod Google som er den aggressive angriber og sytematiske misbruger af data - hvad enten du ved det eller ej, hvad enten du har givet samtykke eller ej.

SMS er overflødigt og ren placebosikkerhed. Den eneste måde at beskytte mod Google er at sikre at Google aldrig får opsnust data, fordi misbrug er nærmest garanteret.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere