Google: Ansigtsgenkendelse i Android 4.0 er slet ikke sikker nok

Ansigtsgenkendelsen i Android 4.0 kan uden problemer snydes. Men det er også kun en 'low protection sikkerhedsfeature', forklarer Google til Version2.

Den nye ansigtsgenkendelse i mobilplatformen Android er slet ikke sikker nok til at blive brugt som hængelås på telefonen, erkender Google.

Det bliver den ellers markedsført som i Googles egen reklame for den spritnye Android-telefon Galaxy Nexus, der er den første telefon på markedet med Android 4.0 - og dermed med ansigtsgenkendelsen.

»Now your phone will let out unwanted intruders, but will let you in with a simple smile,« lyder det i reklamevideoen fra Google for den nye telefon.

Det er altså kun telefonens ejer, der kan låse den op på sit glatte ansigt og få adgang til sine personlige billeder, videoer og e-mails, er budskabet i reklamen.

Sådan forholder det sig dog slet ikke i virkeligheden. På selve telefonen gør Google da også opmærksom på, at ansigtsgenkendelse ikke er lige så sikker som brug af pinkode.

Som Version2 har demonstreret, er det nemlig pærelet at snyde ansigtsgenkendelsen, der ellers skulle være et seriøst alternativ til at indtaste en pinkode eller swipe et mønster på skærmen for at låse telefonen op.

Læs også: Lyntest: Så let snyder du ansigtsgenkendelsen i Android 4.0

Ved ganske simpelt at flytte et par briller fra en journalist til en anden på Version2-redaktionen kunne begge uden problemer låse Galaxy Nexus op. Og det kunne endda lade sig gøre at låse telefonen op med fotos af de to journalister udskrevet på A4-papir og holdt op foran telefonen.

Læs også: Video: Et par briller er nok til at narre ansigtsgenkendelsen i Android 4.0

Google i Danmark giver da også det indtryk, at ansigtsgenkendelsen nok nærmere skal betragtes som et stykke avanceret legetøj frem for en ordentlig beskyttelse af ejerens personlige data og e-mail-konti på telefonen.

»Vi har klassificeret Face Unlock som en low-protection sikkerhedsfeature, og vi bliver ved med at ændre i og forbedre funktionen,« skriver kommunikationschef for Google i Norden, Christine Sørensen, i en e-mail til Version2.

Version2 ville gerne have spurgt Google, om selskabet mener, at reklamevideoen giver et retvisende billede af sikkerheden omkring ansigtsgenkendelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anonym

Så meget for Google og deres avancerede biometrik, der kan det hele på den halve tid.

Brug en kode på telefonen, og hold den skjult for andre.

 • 1
 • 2
#2 Svante Jørgensen

Jeg ser det mere som en sjov og teknologisk spændende feature, og ikke særlig anvendelig som reel sikkerhed.

Det er dog også det jeg godt kan lide ved Google. De udforsker en masse teknologier for at finde ud af hvad der dur og hvad der ikke dur. Som med denne teknologi så kommer teknologien først, og det problem den skal løse bliver fundet bagefter, med større eller mindre succes. Det kan godt være vi ikke kan bruge det til så meget lige nu, eller har fundet det rigtige problem denne teknologi kan løse, men det gør den ikke mindre værdifuld.

Det er i hvert fald efter min mening betydeligt bedre at være pro-aktiv end at sætte sig tilbage i lænestolen og vente på at nye teknologier kommer dumpende så man kan putte dem i ens produkter. hostNokiahostBlackberry

hmm, det kunne nu være smart hvis jeg kunne få lov at bruge * omkring et ord uden at det blev kursiv. Hvad med at understøtte escape tegn som fx / ?

 • 3
 • 0
#7 Anders Nielsen

1: Det er meget old news, det her.

2: En eventuel tyv har jo formentlig ikke adgang til et billede af telefonens ejer, så det er sådan set underordnet, om et billede kan åbne telefonen. Men face unlock på min Nexus fungerer alligevel så dårligt i praksis, at jeg selvfølgelig holder mig til pattern-koden. Det virkede ikke engang, da de stod på scenen og præsenterede telefonen.

 • 0
 • 0
#8 Michael Lykke

Nja... I teorien har du ret men i praksis så burde det umiddelbart kun kunne lade sig gøre på en helt ren telefon. Allerede efter 5 minutters brug er skærmen fyldt med aftryk og spor - Så det vil være umuligt at vide hvad der er kode og hvad der er almindeligt brug.

Det er fint at være pro-aktiv og lave "proof of concept", men den slags skal ikke smides i et produkt som havner hos forbrugerne - Ikke før det fungere ordentligt. Det er gået hen og blevet en dårlig vane for en del producenter, at udgive beta software i et kommercielt produkt som man så efterfølgende lapper på. Det er fint at udgive beta software, men så skal det ikke være til almindelige forbrugere der betaler for det - Så må det være som en option man kan downloade hvis man vil prøve det af.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere