Google annoncerer Nexus Q – en cloudbaseret jukeboks

Illustration: Android Logo
Google Play bliver nu meget let at få bragt ind i amerikanske dagligstuer. Google lancerer et mediehub med forbindelse til skyen.

Nu er Google parat til at flytte underholdningsskyen ind i stuerne. Søgegiganten har netop annonceret et mediehub under navnet Nexus Q. Det skriver Engadget.com.

Nexus Q kan beskrives som en moderne jukeboks. Alle i nærheden af apparatet med en Android-telefon eller -tablet kan forbinde sig til den og være med til at bestemme, hvilken musik der skal spilles, og hvilke film der skal vises. Alle til festen kan på den måde hoppe ind i den digitale dj-pult og vælge rytmer med telefonen.

Nexus Q kan ikke overraskende kun trække medier, som er placeret ude i Googles sky.

Formfaktoren er noget speciel, da den modsætning til næsten alle andre settop-bokse er kuglerund, og så er den udstyret med en LED-stribe hele vejen rundt, som nærmest giver den et overjordisk look.

I første omgang er den kun tilgængelig i USA til 299 dollar eller omkring 1.800 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ove Andersen

Er det mon pga. Google vil promovere deres sky indhold eller pga. respekt for pladeselskaberne at den ikke umiddelbart kan spille offline indhold, f.eks. ens musiksamling og filmsamling fra en NAS?

Flere medieafspillere er jo efterhånden blevet truet til ikke at understøtte ISO format mere, så måske vil de bare ikke risikere endnu et juridisk slagsmål?

Google opfordrer forresten udviklere til at udvikle til Nexus Q, så måske det kommer..

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere