Google anklages for at spionere på ansatte med nyt internt værktøj

Selskabet afviser kategorisk - det er et værktøj til at forhindre spam, lyder forklaringen.

Google-ansatte beskylder deres egen arbejdsgiver for at overvåge dem. Stridens kerne er en nylig indført kalenderudvidelse i browseren, som de frygter er lavet for at forhindre aktivisme, organisering og samlinger af mere end 100 mennesker på arbejdspladsen.

Selskabet afviser dette kategorisk. Det fortæller Bloomberg, som henviser til intern bekymring og interviews med flere oprørte Google-ansatte.

Tiltag mod spam

Utilfredsheden og de vidt forskellige virkelighedsopfattelser har fået bred dækning i den amerikanske presse, blandt andet med opslag i Time Magazine og The Verge.

»Disse påstande er kategorisk falske. Dette er en pop-up-påmindelse, som beder folk om at vise agtsomhed, før de opretter møder i kalenderne til et stort antal ansatte,« siger en talsperson i Googles ejerselskab, Alphabet.

Det omstridte værktøj, som for nylig blev indført, er efter sigende et tiltag mod en stigende mængde kalenderspam, siger Google.

Udvidelsen indsamler ikke personligt identificerbar information og hindrer heller ikke brug af kalendere, men indfører i stedet en slags 'fartbump', når ansatte henvender sig til store grupper, argumenterer selskabet.

Mere intern uro

Forholdet mellem Google og de ansatte har været sat på prøve flere gange de seneste år. Denne kontrovers føjer sig til rækken af intern uro, som blandt andet er kommet til syne i form af omfattende demonstrationer.

Sidste efterår nedlagde mange tusinde medarbejdere, kilder hævder så mange som 17.000, arbejdet i en protestaktion, hvor der blev demonstreret mod alt fra kontroversielle kontrakter med militæret, chikane på arbejdspladsen og andre forhold knyttet til virksomhedskulturen.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere