Google anker EU-bøde fra Vestager på 11 milliarder kroner

Illustration: photogearch/Bigstock
Virksomheden afviser, at søgeproduktet Adsense overtræder europæisk konkurrencelovgivning. EU-Kommissionen holder fast i beslutningen om bøden, oplyser en talsperson.

Internetgiganten Google har anket den milliardbøde, som EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, tidligere i år har udstukket til virksomheden.

Det skriver The Telegraph og en række andre internationale medier.

Bøden på 11 milliarder kroner blev givet, fordi Google ifølge EU-Kommission har overtrådt den europæiske konkurrencelovgivning og misbrugt sin dominerende position på markedet for online søgereklamering.

EU-Kommissionen vurderede i forbindelse med bøden, at Google har hæmmet potentielle konkurrenter gennem Googles Adsense-produkt, og at dette værktøj derfor var i strid med konkurrenceloven i EU.

Læs også: Vestager udstikker bøde til Google på 11 milliarder kroner

Googles Adsense er et produkt, som består i, at Google tilbyder en søgefunktion på tredjepartswebsteder i bytte for, at disse websteder giver lov til at placere Googles reklamer i søgeresultaterne.

Dog har Google i den forbindelse indført en såkaldt eksklusivitetsaftale i nogle Adsense-kontrakter, som medførte, at der ikke kunne vises reklamer fra Googles konkurrenter i søgeresultaterne, og det fik EU-Kommissionen til at starte en undersøgelse i 2016.

EU forsvarer bøden

Overfor mediet TechCrunch bekræfter en talsperson fra Google, at virksomheden har anket bøden, men vedkommende afviser at kommentere sagen yderligere.

Hos EU-Kommissionen fastslår en talsperson overfor TechCrunch, at »Kommissionen vil forsvare sin beslutning i retten«.

Denne ankede bøde er ikke første gang, Google og EU-Kommissionen tørner sammen om konkurrencelovgivning.

Udover Adsense-bøden har EU-Kommissionen tidligere udstukket to bøder til Google, som også er blevet anket af virksomheden.

I juni 2017 modtog it-giganten en bøde på 2,42 milliarder euro som straf for at misbruge sin dominerende stilling og holde konkurrenterne ude fra selskabets egen tjeneste til sammenligning af shopping-priser.

Omkring et år efter, i juli 2018, udstedte EU-Kommissionen en bøde til Google på 4,34 milliarder euro for ulovlig udelukkelse af konkurrenter i styresystemet Android.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

Måske skulle man revurdere de konkurrence-regler.


Ja de er stadig for slappe, og bøderne er alt for lille.

En mulighed for fængsel straf til leder, bestyrelser og de ansvarlige i grove eller gentagende tilfælde, vil nok også hjælpe.

Samt når vi taler de helt store selvskaber, måske et krav om opsplitning. Måske ikke nu, men næste gang de overtræder reglener. Det kunne være en måde at forhindre en gentagelse. Når børderne åbenbart er for lille, i forhold til gevinst.

  • 2
  • 1
Christian Münster

Jeg er ganske enig Hans, på nær en lille ting, for hvis ikke vi lærer fra vores historie, er vi dømt til at gentage den.
Churchill?

Et hurtigt kig ned i meneskets historie vil afsløre, en opsplitning af store virksomheder sagtens kan gøre dem langt stærkere; det åbenlyse eksempel er selvfølgelig Rockefeller.

Åbenbart er Vestagers bøder den eneste form for skat vi kan få ud af de kæmpe virksomheder.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize