Google afslører endelig info om nyt ikke-Linux-styresystem

Illustration: Maridav, BigStock
Kampe med både Linux og Oracle har muligvis fået Google til at designe deres nye styresystem. Nu giver Google et indblik i det kommende OS, så udviklere kan komme i gang.

Der er endelig begyndt at vælte information ud om Googles kommende styresystem, Fuchsia, så udviklere nu kan gå i gang med at designe software.

Det skriver The Register.

Google har derfor lavet en guide, de kalder 'The Book: a programmer-oriented guide to interacting with Fuchsia', hvor det bliver understreget, at Fuchsia ikke er Linux-baseret.

Kernen i Fuchsia, der har fået navnet Zircon, er skrevet i C, mens der bruges C++-klasser til at håndtere objekter gennem systemkald.

Sjov timing

Google har længe kæmpet juridiske kampe med Java-udviklerne hos Oracle om Android, og det er ikke umuligt, at Fuchsia blev udviklet i tilfælde af, at det gik galt mellem Google og Oracle - hvilket det gjorde for to uger siden, hvor en dommer bestemte, at Google skal betale Oracle ni milliarder dollars.

Samtidig er det ikke svært at forestille sig, at Google ville foretrække at have et system i baglommen, hvis de en dag bliver for trætte af Linux, som Android er baseret på.

Mens der altså er tale om spekulation, så lægger Googles udmelding op til, at Fuchsia har en fremtid på markedet - men om det samme gør sig gældende for Android, er sværere at vurdere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Thomas Larsen

Jeg tror mere at introduktionen af Kotlin kan ses som et svar fra Google på tvisten med Oracle.

Kotlin er bare et programmeringssprog ovenpå det eksisterende Java API. Google omgik Java problematikken ved at skifte til OpenJDK som er licenseret GPLv2.

Kan godt være at Fuchsia/Zircon er en overreaktion på baggrund af sagen, men jeg tror mere det er et spørgsmål om at de mener de er begyndt at ramme begrænsningerne i Java, og at de i forvejen har kigget på, og sikkert fortsat kigger på, at smelte ChromeOS og Android sammen.

 • 1
 • 0
#5 Thomas Larsen

Jeg forstår godt problemet med Java, men hvad er der galt med Linux? GPL?

Muligvis mener Google det ikke er værd at bruge tid på Linux fordi fokus på Linux siden stadigvæk er PC. Google har i mange år forsøgt at få Android til at køre på mainline Linux, men der er en række arkitekturelle forskelle som gør at det sikkert aldrig kommer til at ske.

 • 0
 • 1
#6 Christian Nobel

Muligvis mener Google det ikke er værd at bruge tid på Linux fordi fokus på Linux siden stadigvæk er PC.

Ah hva' ba'?

Ved du overhovedet hvad Linux er?

Den absolut mindste fokus ligger på PC siden - du skal skelne mellem Linux og den myriade af distroes som baserer sig på Linux.

Hvis vi skal ud i gætterier, så tror jeg mere at det er en del af Googles forkromede do-evil plan at de ikke kan acceptere at de ikke selv har kontrollen 100%.

I det lys kan det give mening for Google at strikke deres egen kerne sammen, men man kan så bare håbe at dette er et wake-up call til andre mobilfabrikanter om at rette fokus andre veje.

Nokia, drop stoltheden, og ring til Jolla.

 • 1
 • 1
#7 Thomas Larsen

Ah hva' ba'?

Ved du overhovedet hvad Linux er?

Den absolut mindste fokus ligger på PC siden - du skal skelne mellem Linux og den myriade af distroes som baserer sig på Linux.

Ja da selvfølgelig ved jeg hvad Linux er, har du noget konkret at bidrage til debatten eller vil du fortsætte med stråmænd?

Som sagt, Google har tidligere haft en ret stor interesse i at AOSP kunne boote på Linux mainline, umiddelbart ser det ud til at den interesse døde efter Jean-Baptiste Queru forlod firmaet.

Google har også tidligere fortalt, så vidt jeg husker, til en af deres Google I/O Fireside chats, at der var en del komponenter i deres Linux-kerne, som man mente ikke fandt anvendelse på andet end mobile enheder, og derfor ikke hørte hjemme i mainline.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere