Google afslører cyberbrille-specs: 720p kamera, wifi og knogle-højttaler

Google Glass-brillen er på vej til de første udviklere inden for kort tid, og nu har Google løftet lidt mere af sløret for hardwaren.
Illustration: Google

Den vinder næppe nogen priser for brillestelsdesign, men for Google Glass er det også mere indmaden, og det, den kan bruges til, der tæller. De første eksemplarer af Googles specielle augmented reality-brille er på vej til udviklerne, og Google har derfor afsløret nogle af specifikationerne.

Brillen kan projicere et skærmbillede foran øjet, som ifølge Google vil svare i størrelse og opløsning til at betragte en 25 tommer HD-skærm på afstand af 2,4 meter.

Læs også: Begejstret anmelder: Google Glass er 'awesome'

En af de mest interessante funktioner er det indbyggede kamera, som kan tage billeder med en opløsning på fem megapixel eller video i en opløsning på 720p.

Man kan også høre lyd fra brillen. Ikke gennem en højttaler, men derimod som vibrationer gennem kraniet, sådan som flere typer høreapparater også gør det.

Læs også: Ny frygt: Googles cyberbrille vil spolere privatlivets fred

Brillen indeholder 16 gigabyte lagerplads, hvoraf brugeren har adgang til at anvende de 12 gigabyte, men selve brillen er ikke meget værd uden en Android-telefon. Ifølge Google er den kompatibel med alle Bluetooth-telefoner, men for at benytte de særlige funktioner ved brillen, skal man have MyGlass-app'en, som kræver minimum Android 4.0.3.

Læs også: Video: Sådan vil Google bruge cyberpunk-briller

Ud over Bluetooth kan brillen også bruge wifi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Svend Eriksen

Jeg er nok sur og kontrær, men jeg synes ærligt talt at briller med konstante opdateringer direkte ind på nethinden, og et 'smart' armbåndsur lyder aldeles forfærdeligt. Jeg får i forvejen så meget ligegyldigt skrammel på min smartphone med ligegyldige facebookopdateringer og tweets at jeg seriøst overvejer at gå retro og købe en gammel nokia telefon.

Jeg tror virkelig på at det ikke kun er godt med al den information vi hele tiden bombarderes med. Mennesker har brug for at kunne kede sig og bare stirre ud ad vinduet af og til. Men Rs og S's IT ordførere vil nok være uenige, da det jo er et gode i sig selv at digitalisere...

  • 2
  • 2
#4 Peter Brodersen

På de videoer, som Google selv har lagt ud, virker det som om, at hele "augmented"-delen er forsvundet.

Der er input fra kameraet, men outputtet er ikke overlejret det synlige felt. Langt hen ad vejen adskiller Google Glass sig slet og ret ikke fra en monteret smartphone. Det display, man ser, bruges ikke i relation til hvad, der i øvrigt er i ens synsfelt.

På den front leverer Google Glass mindre end der lægges op til lige præcis i forhold til en augmented virkelighed. Den nærmeste oplevelse, man har i den retning, er muligvis navigation og rutevisualisering, som rent faktisk forholder sig til ens synsretning, bevægelse, m.m.

  • 0
  • 0
#7 Jakob Damkjær

Google releases its policies for third-party Google Glass developers. In the fine print: they can't display ads or charge for the software.

Og

Voice input, for instance, is not currently accessible to developers. User interaction with Glassware is limited, and more advanced hardware features like real-time image recognition that would lead to augmented reality applications are also not accessible.

http://m.cnet.com/news/google-glassware-developers-prohibited-from-displ...

Pre-alpha is now the new beta / release ready...

No pay and they dont work... If you are listening that grinding sound is all the glassware projects of professional developers going into "pause" mode...

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere