Google afprøver HTTPS-kryptering sikret mod fremtidens kvantecomputere

Over de næste to år vil Google afprøve krypteringsalgoritmen New Hope, der kan sikre nutidens kommunikation mod fremtidens kvantecomputere.

Kommunikation over en HTTPS-forbindelse med én af de nuværende krypteringsalgoritmer er ganske sikker, men hvis kvantecomputere bliver tilgængelige inden for en overskuelig årrække, så kan algoritmerne komme til kort.

Derfor arbejder forskere på at udvikle praktiske implementeringer af krypteringsalgoritmer, der er modstandsdygtige over for både konventionelle computere og kvantecomputere. Nu vil Google sætte én af disse implementeringer på prøve i praksis, skriver Ars Technica.

Kvantecomputere findes - på papiret - i forskellige varianter, og visse af dem vil potentielt være i stand til at knække de nuværende krypteringsalgoritmer helt trivielt. Det gælder også eksempelvis algoritmer baseret på eliptiske kurver.

Til gengæld ser Ring Learning with Errors ud til at være i stand til at modstå kvantecomputerne. Det er et område af matematikken, der bygger på ringteori fra abstrakt algebra, og udnytter egenskaberne ved at multiplicere og addere polynomier.

Google vil afprøve én af de foreslåede implementeringer kaldet 'New Hope', skriver Google-udvikler Matt Braithwaite i et blogindlæg.

New Hope vil blive implementeret i testudgaven af Chrome-browseren, Chrome Canary, og over de næste to år vil Google-udviklerne forsøge at få krypteringsalgoritmen til at fungere side om side med de algoritmer, der i dag bruges til TLS/SSL.

Tanken bag eksperimentet er, at det kan betale sig allerede nu at finde frem til kryptering, som er sikret mod kvantecomputere. Selvom der ikke eksisterer nuværende kvantecomputere, der kan knække de konventionelle krypteringsalgoritmer, så vil det være muligt at opsnappe krypteret kommunikation og lagre den.

Når en kvantecomputer kan bygges, vil det derefter være muligt at knække krypteringen og afkode kommunikationen. Derfor kan det være vigtigt at være i stand til at kryptere med algoritmer, der kan holde en menneskealder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere