Google afliver virtuelt netværk

Når året rinder ud, vil det også være slut for Googles satsning på etablering af virtuelle verdener. Lively vil dø.

Efter modne overvejelser - ifølge selskabet selv - har Google besluttet at aflive den virtuelle verden Lively.

Lively blev lanceret i sommer som en konkurrent til Linden Labs Second Life, men kom ikke helt så heldigt fra start som sin konkurrent. Ifølge Techcrunch er besøgstallene faldet jævnt siden den oprindelige stigning lige efter lanceringen. Ved lanceringen toppede Lively med et besøgstal på omkring 360.000, men ved seneste måling med udgangen af oktober var antallet af unikke besøgende nede på under 70.000. Sidste besøgsdag i den virtuelle Lively-verden er den 31. december 2008.

Google hylder i dødskriftet, der er publiseret på Googles officielle blog, kreativiteten i Lively og oplyser endvidere, at der fortsat vil være et billede af de virtuelle rum, men det vil ikke være muligt for besøgende at gå ind i de virtuelle rum, ligesom det heller ikke længere vil være muligt at interagere med objekterne i Lively.

Google opfordrer i stedet de virtuelle rumbesiddere til at tage billeder og lave videoer af de virtuelle byggerier.

Selskabet anfører desuden, at de som innovativt selskab gerne vil være i front, og derfor nødvendigvis også kommer til at løbe ind i fiaskoer. Lively skulle på denne måde være et eksempel på dette.

Google vil nu rette kræfterne mod at optimere søgninger, og selskabets vigtigste indtægtskilde - visning af reklamer - samt forretningsapplikationer. Alle medarbejdere på Lively-projektet vil blive flyttet til andre projekter

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
K J

Øh... vil det sige at Torben R. Simonsen mener, at Second Life er kommet godt fra start?!

Second Life er da OGSÅ et kæmpe flop. Nok en af de seneste års største hypes, der ikke blev til noget. I øvrigt med en uforståelig opbakning fra medierne, der indtil for nylig, ikke havde nogen fornemmelse for den manglende tilslutning blandt europæiske slutbrugere.

Det har heldigvis ændret sig nu (se vedlagte link), dog ikke af Version2.

"Second Life er dødt"
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/07/10/164447.htm

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere