Google ændrer privatlivspolitik efter pres fra briter

Google har valgt at gå med til at beskrive deres privatlivspolitikker mere indgående og at gøre det lettere at se, hvem der får adgang til de data, de opsamler.

Efter pres fra det britiske informationskommissariat (ICO) har Google valgt at omskrive sin privatlivspolitik. Det skriver BBC.

Firmaet skal gøre det lettere for brugerne at finde ud af, hvordan deres data bliver indsamlet, og hvad de bliver brugt til. Derudover skal det bidrage til en to-årig bedømmelse.

Informationskommissariatet fandt ud af, at Google var for vage i deres beskrivelse af, hvordan personlig data blev samlet fra deres webservices og produkter.

Google har lignende sager liggende andre steder i Europa, og det forventes, at de vil indgå lignende aftaler med andre europæiske regulatorer.

Regulatorerne begyndte at undersøge virksomheden nærmere efter de udsendte deres privacy-policy-opdatering i marts 2012. Efterfølgende har Google indvilliget i at deres privatlivspolitik er mere tilgængelig. Samtidig skal de gendesigne deres kontoindstillinger, så brugerne lettere kan finde dem.

De skal også give ”entydige og omfattende oplysninger om databehandling, herunder en udtømmende liste over de typer af data, der behandles af Google og de formål, som data behandles,” lyder det.

Blandt præciseringerne, skal Google inkludere information om, hvem der må samle cookies, samt formålet med dette.

Det skal også sikre, at passive brugere er bedre informeret omkring processeringen af deres data – passive brugere er de, der bruger Google, men som ikke er logget ind.

Google har frem til 30. juni i år til at implementere ændringerne, og ifølge de kilder BBC har talt med, vil Google udsende en samlet politik for hele EU for at tilfredsstille alle regulatorerne, som startede undersøgelserne.

»Vi er glade for, at ICO har valgt at lukke undersøgelsen. Vi er gået med til forbedringer af vores privatlivspolitik og vil fortsætte med at arbejde konstruktivt med kommissæren og hans hold i fremtiden,« siger en talsmand fra Google.

Hos ICO glæder de sig over resultatet og fortæller, at det er et signifikant skridt fremad efter en lang efterforskning og dialog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere