Google ændrer fejlagtig beskrivelse af værktøj efter sporingsafsløring

17. august 2018 kl. 12:38
Google ændrer fejlagtig beskrivelse af værktøj efter sporingsafsløring
Illustration: Screenshot google maps.
Google har ændret fejlagtig beskrivelse af 'Placeringshistorik' på supportside, efter AP tidligere på ugen afslørede omfattende sporing, selv når indstillingen er deaktiveret. Den danske side er endnu ikke blevet rettet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google har nu rettet en fejlagtig beskrivelse af, hvordan virksomhedens 'Placeringshistorik' fungerer, og gjort det tydeligt, at brugere fortsat bliver sporet, selv efter de har deaktiveret indstillingen.

Det skriver Associated Press.

Ændringen kommer, efter samme medie tidligere på ugen afslørede, at flere Google-apps og hjemmesider gemmer lokationsdata, selv når brugere har deaktiveret Placeringshistorik.

Dette fortsætter Google med, men nu står der ifølge AP på virksomhedens supportside, at »indstillingen ikke påvirker andre lokationstjenester på enheden«. Derudover anerkender virksomheden også, at »noget lokationsdata muligvis bliver gemt, som en del af din aktivitet på andre tjenester, som Search og Maps«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AP henviser til den engelske version af supportsiden, som ifølge mediet blev rettet i går. Klikker man på linket fra Danmark, bliver man dog i skrivende stund stadig mødt med den fejlagtige beskrivelse, som lyder:

»Hvis Placeringshistorik er deaktiveret, bliver de steder, du tager hen, ikke længere gemt.«

Den formulering strider mod Googles egentlige praksis, skrev AP tidligere på ugen.

For eksempel gemmer Google et 'snapshot' af, hvor man er, når man blot åbner Maps-appen, automatiske vejr-opdateringer på Android-mobiler lokaliserer omtrent ens placering, og nogle søgninger, der intet har at gøre med placering - som for eksempel 'chocolate chip cookies' - lokaliserer enhedens præcise længde- og breddegrad og gemmer det på brugerens Google-konto.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problematikken påvirker ifølge AP to milliarder enheder, der kører Googles Android-styresystem, og hundrede af millioner iPhone-brugere, som benytter Google til Maps og søgning.

Den ændrede formulering kommer efter, at Google tidligere på ugen udtalte sig, at de beskrev deres værktøjer klart og tydeligt.

»Der er en række måder, hvorpå Google kan bruge placering til at forbedre brugerens oplevelse, inklusive: Placeringshistorik, 'Web and App Activity' og gennem Placeringstjenester på enhedsniveau. Vi giver klare beskrivelser af disse værktøjer og robuste kontrolmekanismer, så folk kan slå dem fra eller til samt til hver en tid slette deres historik,« sagde Google i en udtalelse.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger