Google advarer om hackingforsøg mod amerikanske senatorer

Google har advaret et antal senatorer og rådgivere i den amerikanske kongres om, at deres personlige e-mailkonti er udsat for vedvarende hackingforsøg fra fremmede stater.

Googles talsmand, Aaron Stein, oplyser, at man har advaret senatorer og rådgivere i den amerikanske kongres om, at der har været forsøg på hacking af deres e-mailkonti, men han giver ikke yderligere detaljer – hverken om, hvem som står bag, hvornår angrebene har fundet sted, eller hvem der var målet.

Senator Ron Wyden, der er demokrat, omtalte onsdag hackingforsøgene i et brev, hvori han kritiserer senatets sikkerhedskontor, som har nægtet at hjælpe til med at sikre private e-mailkonti.

Under valgkampen i 2016 blev Demokratenes partiapparat og Hillary Clintons kampagnechef, John Podesta, udsat for et phishingangreb.

Den amerikanske efterretningstjeneste mener, at russiske hackere stod bag angrebet, som blev et stort problem for Clinton i valgkampen og regnes som en medvirkende årsag til, at hun tabte valget.

12 russiske efterretningsagenter, som efter sigende tilhører hackergruppen Fancy Bear, er siden blevet sigtet af de amerikanske myndigheder for dataindbruddet.

Denne artikel er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder