Google advarer om hackingforsøg mod amerikanske senatorer

Google har advaret et antal senatorer og rådgivere i den amerikanske kongres om, at deres personlige e-mailkonti er udsat for vedvarende hackingforsøg fra fremmede stater.

Googles talsmand, Aaron Stein, oplyser, at man har advaret senatorer og rådgivere i den amerikanske kongres om, at der har været forsøg på hacking af deres e-mailkonti, men han giver ikke yderligere detaljer – hverken om, hvem som står bag, hvornår angrebene har fundet sted, eller hvem der var målet.

Senator Ron Wyden, der er demokrat, omtalte onsdag hackingforsøgene i et brev, hvori han kritiserer senatets sikkerhedskontor, som har nægtet at hjælpe til med at sikre private e-mailkonti.

Under valgkampen i 2016 blev Demokratenes partiapparat og Hillary Clintons kampagnechef, John Podesta, udsat for et phishingangreb.

Den amerikanske efterretningstjeneste mener, at russiske hackere stod bag angrebet, som blev et stort problem for Clinton i valgkampen og regnes som en medvirkende årsag til, at hun tabte valget.

12 russiske efterretningsagenter, som efter sigende tilhører hackergruppen Fancy Bear, er siden blevet sigtet af de amerikanske myndigheder for dataindbruddet.

Denne artikel er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere