Google Ads udnyttes af hackere til at sprede malware

29. december 2022 kl. 10:18
Google Ads udnyttes af hackere til at sprede malware
Illustration: Bigstock.
Malwaren, der kommer i ZIP- eller MSI-form, downloades fra velrenommerede fildelings- og code hosting-tjenester som GitHub, Dropbox eller Discords CDN, hvilket medfører, at malwaren undgår eventuelle antivirusprogrammer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hackere bundler malware med legitime softwareprodukter som Grammarly, MSI Afterburner og Slack, og spreder den derefter via falske kopier af produkternes officielle hjemmesider hjulpet af Google Ads.

Det skriver Bleeping Computer på baggrund af rapporter fra Guardio Labs og Trend Micro.

Læs også: Microsoft gør klar til at slås for kæmpe spil-opkøb

For nylig var FBI ude at advare mod netop denne type svindel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svindlen foregår ved, at Google Ads promoverer annoncører – i dette tilfælde trusselsaktøren bag malwaren og de falske hjemmesider – på Google Søgning ved at placere annoncerne højt på listen over søgeresultater.

Det betyder, at brugere, der – i en browser uden en aktiv ad blocker – leder efter legitime softwareprodukter, vil se den promoverede annonce først og sandsynligvis vil klikke på den, fordi den ligner det faktiske søgeresultat.

Læs også: Meta millimeter fra at indgå milliardforlig efter Cambridge Analytica-skandale

Google har dog en sikkerhedsmekanisme, der medfører, at hvis Google opdager, at annoncens landingsside er ondsindet, så blokeres den, og annoncerne fjernes fra søgeresultaterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor føres brugerne, der klikker på den promoverede annonce, i stedet til en irrelevant, men ikke-ondsindet hjemmeside oprettet af trusselsaktøren, og derefter omdirigeres de til den falske kopi af produktets officielle hjemmeside.

Malwaren, der kommer i ZIP- eller MSI-form, downloades fra velrenommerede fildelings- og kode-hosting-tjenester som GitHub, Dropbox eller Discords CDN, hvilket medfører, at malwaren undgår eventuelle antivirusprogrammer.

I nogle tilfælde bundles malwaren med det legitime softwareprodukt.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger